Cutremur la Steaua. Managerul Mihai Stoica a intrat în conflict deschis cu Gigi Becali

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, consideră că patronul clubului, Gigi Becali, alimentează linşajul mediatic la adresa sa, declarând că este vinovat de ratarea transferurilor jucătorilor Dan Nistor de la Pandurii şi Jeremy Bokila de la Petrolul.

23 apr. 2013, 17:38
Cutremur la Steaua. Managerul Mihai Stoica a intrat în conflict deschis cu Gigi Becali

Egalul pe care Steaua l-a înregistrat luni seara cu Petrolul, scor 2-2, a tulburat apele la formaţia roş-albastră mai mult decât s-ar fi crezut, patronul Gigi Becali şi managerul general Mihai Stoica intrând într-un conflict deschis. După partidă, Becali a afirmat că i-a remarcat pe Dan Nistor, de la Pandurii, şi Bokila, de la Petrolul, dar Mihai Stoica s-a opus transferurilor. Managerul i-a răspus patronului pe Facebook, negând faptul că ar fi împiedicat transferul celor doi jucători.

Nu înţeleg ce vrea Gigi, dacă tot îl dorea aşa tare de anul trecut pe Nistor, de ce nu l-a cumpărat în vară? (…) Iar în ceea ce-l priveşte pe Bokila, toţi ni l-am dorit. E adevărat că Gigi l-a remarcat primul, dar nu s-a pus niciodată problema ca el să fie disponibil. Toată iarna am vorbit cu impresarii lui care spuneau că e liber. Noroc că ştiu regulamentele şi nu m-am făcut de râs. A fost şi este jucătorul Petrolului. (…) Cu toate că Gigi, cu declaraţii de genul ăsta, alimentează linşajul mediatic la care sunt supus, îi anunţ pe toţi cărora le stau în gât că rezist oricât. Sunt genul no-prisoners, asta dacă n-aţi realizat încă. Şi nu genul yes man, deşi unii tot încearcă să acrediteze prostia asta„, a precizat Stoica pe contul său de Facebook.

Potrivit agenţiei Mediafax, ulterior, într-o intevenţie la DigiSport, Stoica a precizat că el l-a remarcat pe Nistor şi că a propus doar ca jucătorul să fie achiziţionat după ce intră în ultimele şase luni de contract.

„Performanţa se face doar în condiţii de adversitate. Eu nu am obţinut performanţe decât în condiţii de adversitate şi tocmai mă simt foarte bine când sunt atacat. Am dat o replică cu cel mai elementar bun simţ. Nu m-am opus venirii lui Nistor la Steaua, dimpotrivă.

Acum doi ani de zile, când Nistor juca şi nu juca, l-am remarcat. M-a sunat Gigi şi mi-a zis: «Mă, hai să să-ţi spun ceva, mi-a zis Hagi de un jucător de la Pandurii». «De cine, de Nistor?» «De Nistor, mă, da, de unde-l ştiai.» «Îl ştiam pentru că-l urmăresc, e un jucător interesant.» Acum câteva luni, când s-a discutat de Nistor, am zis ce sens are dacă el termină contractul în 2014, să îl cumpărăm pe Nistor, pentru că vor cere foarte mulţi bani cei de la Pandurii. Mai bine îl aşteptăm să intre în ultimele şase luni. Pentru că el e foarte greu să se impună mijlocaş central la Steaua, ţinând cont de faptul că titulari joacă titularii echipei naţionale. E jucător de alt profil decât Bourceanu şi Pintilii, mai bun ofensiv, dar nu la fel de bun defensiv, este un număr 8. Nu îi va fi uşor dacă va veni la Steaua”, a menţionat el.

În ceea ce-l priveşte pe Bokila, managerul Stelei afirmă că Becali l-a remarcat abia după ce jucătorul a ajuns la Petrolul: „Nu cred că poate să spună Gigi că l-a vrut anul trecut pe Bokila, înainte de a veni la Petrolul, pentru că nu îl cunoştea. E foarte adevărat că i-a plăcut lui Gigi din momentul în care l-a văzut pe Bokila, eu am avut reţineri, dar niciodată nu s-a pus problema să-i facem vreo ofertă Petrolului şi eu să spun să nu facem. În iarnă m-am chinuit să văd care e situiaţia lui, e foarte complicată pentru că o grămadă de agenţi se învârt în jurul lui şi nu era liber. Eu nu pot să risc să contactez jucătorul atât timp cât este sub contract cu un club, indiferent ce spun agenţii. Nu s-a pus problema să întârzii transferul lui Bokila. Când văd un jucător nu mă grăbesc, îl urmăresc foarte mult, ca să eliminăm riscurile„.

„Eu vreau să se respecte adevărul. Normal că m-am simţit lezat. Dar asta nu înseamnă că vreau să declanşez vreun conflict, sub nicio formă”, a adăugat Stoica în final.