Cutremur major, cu magnitudine 6,8, în apropiere de Filipine

Un seism cu magnitudine aproape 7 a avut loc joi în Filipine.

21 ian. 2021, 15:44
Cutremur major, cu magnitudine 6,8, în apropiere de Filipine

Cutremur major, de 6,8 magnitudine, produs, joi, în insulele indoneziene Talaud, aflate în apropiere de Filipine, a raportat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC), potrivit The Independent.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 90-120 de kilometri. Magnitudinea anunțată inițial pentru acest seism a fost de 7,2 pe scara Richter, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să se lanseze vreo alertă de tsunami, relatează AFP.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 310 kilometri sud-est de Davao, un oraş situat pe Insula Mindanao.

Acest cutremur major are loc la doar câteva zile după ce un alt seism, de 6,2 magnitudine a lovit insula Sulawesi din Indonezia. Echipele de salvare căutau și miercuri posibile victime printre dărâmături. Cel mai afectat oraș a fost Mamuju. Mișcarea telurică a dus la producerea de alunecări de teren. Bilanţul deceselor provocate de cutremurul cu magnitudinea 6,2 care a lovit provincia indoneziană Sulawesi de Vest săptămâna trecută a urcat la 91, a informat joi Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, potrivit DPA.

Mii de rezidenți au ieșit atunci din case din cauza undei de șoc, care a putut fi resimțită puternic timp de cinci-șapte secunde și a avariat cel puțin 300 de case.

Directorul INFP, avertisment despre marele cutremur. Ce ar trebui să se întâmple în Vrancea

De asemenea, un cutremur major, de magnitudinea 6,4, a avut loc în centrul Argentinei, provocând panică în rândul populaţiei, însă nu s-au semnalat victime sau pagube importante imediat, potrivit Institutului Naţional argentinain de Prevenţie Seismică.

În România, un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 3,1 s-a produs marţi dimineaţa, la ora locală 6:37, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 63 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

INFP: Cutremur cu magnitudine 3.1 în România, seism de 6.4 în Argentina


loading...