Cutremur pe piaţa pariurilor din România. Statul vrea impozitarea câştigurilor cu 40%, taxele de acum pleacă de la 1%!

Impozitarea dură a câștigurilor din jocuri de noroc a intrat în ultimele zile pe lista de măsuri fiscale pregătite de autorități. Se are în vedere majorarea cotei de impozitare la 40%, nivel ar viza toate câștigurile obținute!

15 iun. 2022, 13:06
Cutremur pe piaţa pariurilor din România. Statul vrea impozitarea câştigurilor cu 40%, taxele de acum pleacă de la 1%!
Statul vrea impozitarea câştigurilor cu 40%, taxele de acum pleacă de la 1%!

Cutremur pe piaţa pariurilor din România. Autorităile fiscale vor să majoreze cota de impozitare a câștigurilor din jocuri de noroc la 40%. Acest nivel ar viza toate câștigurile obținute și ar putea fi unul care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc. O variantă inițială avută în vedere în cadrul negocierilor era pentru o cotă unificată de 20%, scrie profit.ro.

În acest moment, pentru  fiecare bilet câștigător la casele offline, vei avea de plătit o taxă suplimentară după cum urmează:

  • până la 66.750 RON – 1% din suma câștigată
  • între 66.751 RON şi 445.000 RON – 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
  • peste 445.000 RON – 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

În online, pragurile sunt aceleași ca la offline, însă cu o difernță notabilă: ele nu se mai aplică pentru fiecare bilet câștigător, ci pentru fiecare retragere (ceea ce evident este un lucru bun, fiindcă plătești practic impozit pe profit, nu pe suma rulată)!

FCSB are autocar de 450.000 de euro! Crucea creştină, desenată lângă numele unei casei de pariuri! FOTO

De asemenea, dacă joci la agenții de cartier, atunci la fiecare bilet plasat ai de plătit o taxă de 5%. În schimb, dacă joci la case de pariuri online, atunci plasarea unui bilet este complet gratuită! Începând cu 1 ianuarie 2019, operatorii de pariuri online au de plătit o taxă pe depuneri de 2%. Deși îi privește direct, unii dintre ei au început să o pună în cârca pariorilor. Totuși sunt și case de pariuri online care suportă ele această taxă!

Loteria Română se orientează spre pariurile sportive. Compania a lansat un anunţ public internaţional, pentru a-şi mări portofoliul

Până în 2018, impozitul pe retrageri la pariuri online se plătea o dată pe an la ANAF, dar în martie 2018 a fost introdusă impozitarea la sursă. Asta înseamnă că începând cu 23 martie 2018 impozitul pe suma retrasă este oprit automat de casa de pariuri, iar tu nu mai ai de declarat nimic la ANAF.