Cutremur pe piaţa TV din România: Orange Sport se închide de la 30 iunie. Ce se întâmplă cu angajaţii

O veste cu un impact major zguduie piața media din România: Orange Sport își va închide toate canalele începând cu data de 30 iunie. Această decizie este privită ca o pierdere semnificativă pentru fanii sportului, având în vedere că postul a fost un furnizor de încredere pentru numeroase competiții de prestigiu.

29 mart. 2024, 16:19
Cutremur pe piaţa TV din România: Orange Sport se închide de la 30 iunie. Ce se întâmplă cu angajaţii
Cutremur pe piaţa TV din România: Orange Sport se închide de la 30 iunie. Ce se întâmplă cu angajaţii

Cutremur pe piaţa TV din România: Orange Sport se închide de la 30 iunie. Conform informațiilor furnizate de Fanatik, Orange Sport va înceta să mai transmită, lăsând un gol important în peisajul media românesc. Postul TV a fost recunoscut pentru acoperirea unor competiții de prim rang din diverse discipline sportive, precum SuperLiga și alte evenimente importante din fotbal. Potrivit ProSport, angajații Orange Sport au primit deja notificări despre închiderea postului, iar unii dintre aceștia se vor muta la Prima Sport.

În cei 18 ani de activitate, Orange Sport a fost gazda unor transmisiuni remarcabile, incluzând SuperLiga, Cupa României, Liga 2, Premier League, UEFA Champions League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 și campionatul din Portugalia.

Citeşte şi: Explozie în televiziunea românească! Trei canale TV noi sunt gata să cucerească publicul în luna martie

Această decizie marchează sfârșitul unei ere pentru televiziunea sportivă din România. Postul, care a fost inițial lansat sub numele de Boom Sport în 2006, a suferit mai multe transformări de-a lungul anilor, devenind Dolce Sport în 2010, apoi Telekom Sport în 2017, după ce a fost achiziționat de Telekom. Ulterior, Orange a preluat un segment din portofoliul Telekom, schimbându-i numele în Orange Sport.

Citeşte şi: Un celebru mogul de presă riscă puşcăria pe viaţă. Procesul a început, va fi cutremur pe piaţa media

În afara acoperirii fotbalului, Orange Sport a oferit și transmisiuni din alte sporturi de top, precum handbalul (EHF Champions League, EHF European League și EHF European Cup), baschetul, NBA, Moto GP, Turneul celor 6 Națiuni și World Rally Championship.