Cutremur puternic, cu magnitudine peste 6, în China. Îngroziţi, oamenii privesc alunecările de pietre de pe versanţi VIDEO

O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea 6,1 grade care a avut loc miercuri dimineaţă şi în replica survenită ulterior în provincia Sichuan, ]n sud-vestul de Chinei.

01 iun. 2022, 14:13
Cutremur puternic, cu magnitudine peste 6, în China. Îngroziţi, oamenii privesc alunecările de pietre de pe versanţi VIDEO

Seismul a avut loc în districtul Lushan, care aparţine oraşului Ya’an, situat în provincia Sichuan (sud-vestul ţării). Acest cutremur s-a produs la ora locală 17:00 (12:00, ora României) la 17 kilometri adâncime, precizează agenţia de stat.

Cutremurul însoţit de o replică s-a produs în zonele rurale locuite din oraşul prefectură Ya’an, potrivit Centrului chinez al Reţelelor Seismice (CENC).

Regiunile din sud-vestul Chinei sunt de obicei afectate de cutremure, fiind zona unde mii de persoane şi-au pierdut viaţa în seismele survenite în ultimele decenii.

Citeşte şi Imagini de la al doilea cel mai mare cutremur din acest an, care a avut loc joi. Motocicliştii cad ca popicele oamenii aleargă disperaţi VIDEO

În imaginile apărute pe reţelele de socializare se poate observa cum oamenii, speriaţi, stau în mijlocul străzii şi se uită speriaţi la pietrele care se rostogolesc de pe versanţi:

Un devastator cutremur a avut loc în regiune în anul 2008, cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter. Seismul a cauzat moartea a 69.195 de persoane și dispariția altor 18.392.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 5.3. Unde s-a simţit