Cutremur puternic în Italia, cu magnitudinea de peste 4 grade. Oamenii au ieșit pe străzi de teama unor pagube dezastruoase

Un cutremur puternic a lovit joi după-amiază o regiune din centrul Italiei, în apropierea orașului Perugia.

09 mart. 2023, 19:13
Cutremur puternic în Italia, cu magnitudinea de peste 4 grade. Oamenii au ieșit pe străzi de teama unor pagube dezastruoase
Cutremur puternic în Italia

Cutremur puternic în Italia. Un raport al Centrului Seismologic European Mediteranean a anunțat că seismsul a avut magnitudinea 5, însă autoritățile italiene l-au evaluat la 4,4, precizând că epicentrul a fost în orașul Umbertide, la nord-est de Perugia.

Oamenii au ieșit imediat pe străzi după ce cutremurul s-a resimțit, potrivit primarului din Umbertide, Luca Carizia, relatează agenția internațională de știri ANSA.

Citește și: Cutremur cu magnitudine 6, s-au zgâlţâit blocurile: „Obiecte s-au zguduit pe birou”

Nu au fost pagube raportate

Clădirile, printre care școlile și spitalele, au fost verificate pentru a vedea dacă au fost afectate, însă nu au existat rapoarte inițiale privind urgențe.

Până la acest moment nu au fost raportate urgențe în provincia Perguia.

Citește și: Cutremur în Oltenia, marți dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Marea Neagră

În ziua de 09 Martie 2023, la ora 07:01:08 (ora locală a României), s-a produs în Marea Neagră un cutremur. Magnitudinea seismului a fost de intensitate medie, 3,8 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 km, anunță INDCFP.

Tot joi dimineaţă, la ora 6.52 a avut loc un cutremur de magnitudine 2,4 în Bulgaria, la o adâncime de 7 km, pe coordonate apropiate celui ce ulterior s-a manifestat în Marea Neagră.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 32km E de Shumen, 49km V de Varna, 51km SV de Dobrich, 88km N de Burgas.