Cutremur puternic miercuri. Oamenii au ieşit panicaţi din mall

Postările de pe reţelele sociale prezintă fotografii şi imagini video cu persoane care se grăbesc să iasă din malluri şi dintr-o universitate pentru a se îndrepta spre spaţiile deschise din oraşul Mindanao.

01 feb. 2023, 15:17
Cutremur puternic miercuri. Oamenii au ieşit panicaţi din mall

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs miercuri pe insula Mindanao din Filipine, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters.
Seimul s-a produs la o adâncime de 2 kilometri, a precizat EMSC. Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora 10:44 GMT, a fost stabilit la 4 kilometri sud-sud-vest de localitatea Monkayo, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de agenţia Xinhua.

Potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de Agenţia filipineză pentru gestionarea dezastrelor, cutremurul a fost resimţit la Davao, oraşul în care a fost primar fostul preşedinte Rodrigo Duterte.

Cutremur cu magnitudine peste 5. Mişcarea seismică resimţită pe o arie largă

Postările de pe reţelele sociale prezintă fotografii şi imagini video cu persoane care se grăbesc să iasă din malluri şi dintr-o universitate pentru a se îndrepta spre spaţiile deschise din oraş.

Agenţia filipineză de seismologie a indicat că este de aşteptat să fie înregistrate daune şi replici seismice.

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2-5,3 grade in centrul Marii Mediterane

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade (magnitudinea mb 5,2), s-a produs in centrul Marii Mediterane, la Sud de Malta, in ziua de luni, 30 ianuarie. Acesta este al 5-lea seism moderat produs la Sud de Malta in ultimele doua saptamani.

Seismul a avut loc la ora 19h55min UTC (ora locala 20h55min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in centrul Marii Mediterane, la cca. 100 km Sud de Malta.

Cutremur cu magnitudine 5.8, s-a simţit şi peste graniţă

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita in Malta, inclusiv in capitala La Valletta. Alte patru seisme, cu magnitudini de 5,0-5,3 grade, au mai avut loc in aceeasi zona in zilele de 18, 23 si 24 ianuarie.