Miki Buzărnescu, dezvăluiri în premieră din cariera de jucătoare. „Mi s-a spus că sunt prea bătrână pentru asta. M-am simţit penibil”

Mihaela Buzărnescu a ajuns la 34 de ani, a ieşit din elita tenisului mondial, dar a rememorat momentele petrecute în arenă la podcastul "Vin de-o poveste" al lui Radu Ţibulcă.

21 oct. 2022, 14:10
Miki Buzărnescu, dezvăluiri în premieră din cariera de jucătoare. „Mi s-a spus că sunt prea bătrână pentru asta. M-am simţit penibil”

După 2011, an în care a intrat pentru prima dată în top 200 WTA, pentru Mihaela Buzărnescu au urmat trei ani în care a mai jucat doar trei turnee. Dept urmare, a trebuit să ia totul de la zero atunci când a decis să pună din nou mâna pe rachetă, în 2015. Recunoaşte cât de greu i-a fost şi cât de sceptici au fost cei din jurul ei.

„Eu simțeam că nu mai pot să joc și am zis să fac doctoratul! Părinții, psiholoaga și preparatorul fizic credeau mai mult în mine decât credeam eu. Îmi spuneam că mai pot să joc și că mai am de demonstrat că pot ajunge și mai sus în tenis. Eu nu mai credeam și au fost niște clipe horror în perioada aceea. Nu vreau să îmi mai amintesc în viața mea, a fost groaznic!

Ajungi la 25 de ani, ai făcut atâtea sacrificii, ai cheltuit atât și ești la 0, nu știi ce faci! În anul acela, când am început eu să joc, deci la 27 de ani, eram pe locul 900. Am zis că e ultimul an, aveam clasamentul înghețat în 2017. La finalul anului mă las, tragem linie și văd ce naiba fac că nu mai pot. Și cred că a fost un mare atu relaxarea cu care am jucat. La finalul anului am ajuns pe locul 80”, a spus Miki Buzărnescu, la podcastul „Vin de-o poveste” al lui Radu Ţibulcă.

Citeşte şi Mihaela Buzărnescu i-a răspuns lui Ion Țiriac. Cum a poreclit-o miliardarul pe jucătoare

Totodată, ea a fost şocată de răspunsul primit din partea federaţiei. „Lumea a început să audă de mine iar. Și din cadrul Federației de tenis au spus: ‘Dar ce faci, Miki, te reapuci de tenis? Ești prea bătrână să te reapuci acum’. Mă simțeam penibil, sincer! După ce că susținerea a fost limitată și din partea federației, poate nu aveau posibilitatea, poate altfel vedeau ei lucrurile, dar nu a fost să fie. Eu oricum reprezentam România și am reprezentat România în toate concursurile, deci trebuiau să fie mândri orice ar fi fost„.

Şi totuşi, în toamna lui 2017, Miki a explodat, iar la Linz s-a calificat în prima sa semifinală WTA. Maximul carierei l-a atins pe 6 august 2018, când a ajuns pe locul 20 în lume, la vârsta de 30 de ani.

Citeşte şi Cum a fost tratată Mihaela Buzărnescu de Steaua şi Dinamo când s-a accidentat: „Nu mi-am primit nici banii care erau în contract. Mi-au spus că sunt liberă de contract, nu mă pot ajuta cu nimic”