Cutremur violent, cel mai mare din iulie, la o adâncime de doar 6 kilometri

În ziua de 03 Iulie 2021, s-a produs în OWEN FRACTURE ZONE REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.8, la adâncimea de 10 km.

03 iul. 2021, 23:11
Cutremur violent, cel mai mare din iulie, la o adâncime de doar 6 kilometri

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,7 grade pe Dorsala Indiana de Sud-Est! Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,7 grade, s-a produs in ziua de sambata, 3 iulie, pe Dorsala Indiana de Sud-Est, anunta INFP.

Seismul a avut loc la ora 11h58min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat pe un segment al Dorsalei Indiene de Sud-Est.

CUTREMUR cu magnitudine 5.3 la o adâncime de doar 15 kilometri

Cutremurul s-a produs la adancimea de 6 km si a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 pe Richter.

Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richer şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Directorul INFP, precizări despre marele cutremur din România

Producerea unui cutremur major în România e iminentă, potrivit specialiştilor. În zona Vrancea se produc într-un secol 3-4 cutremure mare, însă, în ultimii 100 de ani am avut doar unu. Directorul INBFP spune că specialiştii nu pot preciza cu exactitade data marelui cutremur din România, însă atunci când se va întâmpla Institutul va alerta în doar câteva secunde instituţiile statului. „Din punctul meu de vedere, nu se poate stii cu siguranta cand se va produce marele cutremur. Stim ca zona Vrancea poate să  producă 3-4 cutremure puternice pe secol. În secolul acesta s a produs doar un cutremur de 6 grade in 2004”, a declarat directorul INFP pentru România Tv.

Rudele răniţilor în explozia de la Petromidia cer transferul acestora în străinătate. „Sper să ne ajute, ţinând cont de istoric, de ce s-a întâmplat la Colectiv”