VIDEO Cutremur violent, cu magnitudine aproape 7, în Sichuan, zeci de oameni şi-au pierdut viaţa UPDATE. Peste 80.000 au murit aici la seismul din 2008

Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs luni la ora locală 12:52 (07:42 ora României) într-o regiune muntoasă din vestul provinciei chineze Sichuan, au anunţat reprezentanţii China Earthquake Networks Centre.

05 sept. 2022, 21:00
VIDEO Cutremur violent, cu magnitudine aproape 7, în Sichuan, zeci de oameni şi-au pierdut viaţa UPDATE. Peste 80.000 au murit aici la seismul din 2008

UPDATE Bilanţul în urma puternicului cutremur uprodus luni în provincia chineză Sichuan a crescut la 46 de morţi, au anunţat autorităţile locale într-o conferinţă de presă, informează agenţiile Xinhua şi AFP.

Şaisprezece persoane erau date dispărute luni, la ora locală 20:30, iar alte 50 de persoane au fost rănite, a declarat Wang Feng, director adjunct al departamentului provincial pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Sichuan.

Dintre persoanele decedate, 29 erau din Prefectura Autonomă Tibetană Ganzi, care administrează cantonul Luding unde mişcările telurice au fost resimţite cel mai intens, iar restul de 17 erau din oraşul Ya’an.

UPDATE. Un prim bilanţ indică cel puţin 21 de morţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Epicentrul acestui cutremur de pământ a fost localizat în oraşul Luding la o adâncime de 16 kilometri, au precizat specialiştii chinezi. Luding se află la o distanţă de aproximativ 180 de kilometri sud-vest de metropola Chengdu, capitala provinciei Sichuan.

Seismul a fost resimţit inclusiv în localităţi îndepărtate, precum Changsha şi Xian, potrivit unor internauţi din aceste oraşe.

După doar câteva minute, un al doilea seism, care a avut magnitudinea 4,2, s-a produs în oraşul Yaan din apropiere de Luding, au anunţat specialiştii chinezi.

Citeşte şi Grecia, lovită de două cutremure în mai puţin de o jumătate de oră. Ambele s-au produs în Insula Samos

Deocamdată nu au fost raportate victime.

În 2013, oraşul Yaan a fost lovit de un alt seism puternic, care a ucis peste 100 de persoane şi a rănit alte câteva mii.

În anul 2008 a avut loc la 12 mai, în jurul orei locale 14:28 (9:28 ora României), tot în provincia Sichuan, un cutremur cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter și a cauzat moartea a 87.587 de persoane și dispariția altor 18.392.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine peste 6, urmat de două replici puternice. Locuitorii din mai multe zone din Sumatra au fost evacuaţi