CUTREMURE succesive în Vrancea, de Crăciun

Două cutremure succesive s-au produs la interval de doar câteva ore în Vrancea, chiar de Crăciun.

RomaniaTV.net
26 dec. 2014, 05:41

CUTREMURE în Vrancea. Primul seism s-a produs în judeţul Vrancea, pe 25 decembrie, la ora 22.33, a avut epicentrul la o adâncime de 129 km şi o magnitudine de 3,4.

Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Covasna (39km), Focsani (43km), Ramnicu Sarat (49km), Targu Secuiesc (50km) şi Marasesti (50km).

Un al doilea cutremur, cu magnitudinea 3,5, s-a produs în zona seismică Vrancea, în noaptea de joi spre vineri, puţin după miezul nopţii. Seismul s-a produs la ora 00,41 şi a avut epicentrul în judeţul Buzău, la o adâncime de 134 km.

Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Valenii De Munte (35km), Mizil (48km), Covasna (49km), Plopeni (50km) şi Boldesti-Scaeni (51km).

Interviu EXPLOZIV cu Gheorghe Mărmureanu. Cât de aproape este România de un CUTREMUR MARE VIDEO

Activitatea seismică este foarte intensă în zona Vrancea în ultimele zile. Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade s-a produs miercuri, 24 decembrie, la ora 08.18, în zona Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri şi a avut intensitatea II pe scara Mercalli, în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (40 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Mărăşeşti (48 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).

Un cutremur a avut loc în România şi în Banat, pe 23 decembrie, magnitudinea fiind de 3,8 grade.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Citeşte şi Omenirea va fi zguduită de un CUTREMUR DE PROPORŢII! „Ne pregătim de sfârşit!”

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.