Cuvântul din limba română pe care toți fanii jocului Fazan trebuie să îl știe! Este un adevărat as în mânecă

Limba română este una foarte complexă și deseori le dă bătăi de cap românilor, mai ales atunci când se confruntă cu anumiți termeni de care nu au mai auzit. De aceea, nu este de miare că sunt vorbitori care nu cunosc cuvinte ce se termină în patru consoane.

14 ian. 2024, 23:48
Cuvântul din limba română pe care toți fanii jocului Fazan trebuie să îl știe! Este un adevărat as în mânecă
Cuvântul din limba română pe care toți fanii jocului Fazan trebuie să îl știe!

Cuvântul din limba română pe care toți fanii jocului Fazan trebuie să îl știe! Chiar dacă pare imposibil, există în Dicționarul Explicativ al Limbii Române un astfel de termen.

Citește și Vorbitorii de limba română, la mare căutare în Spania. Au salarii triple față de salariul mediu

Cuvântul din limba română pe care toți fanii jocului Fazan trebuie să îl știe!

Acest cuvânt este o mină de aur pe care toți fanii jocului Fazan care vor să aibă un as în mânecă. Deși pare greu de crezut este singurul cuvânt din limba română care se termină în patru consoane.

Nu o să te mai ținem pe jar și o să îți dezvăluim că asul din mânecă pe care îl poți avea la Fazan este cuvântul ”kitsch”.

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, termenul de kitsch se folosește pentru a numi un obiect decorativ de prost gust sau pentru a desemna reproducerea sau copierea pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate și valorificate comercial.

Mai mult, pe viitor când vei juca Fazan trebuie să știi că nu vei mai putea fi închis atunci când va trebui să oferi un cuvânt care să înceapă cu ”nt-”.

De regulă, un jucător este închis la Fazan atunci când adversarul său spune cuvintele ”restaurant” sau ”participant” și asta pentru că foarte puțini sunt cei care știu că în limba română există un astfel de termen care începe cu ”nt”.

Este vorba despre cuvântul ”ntur”. Deși nu sunt mulți cei care îl folosesc, termenul există în DEX și este o interjecție onomatopee folosită pentru a imita trilurile turturicii.

Acest termen este destul de rar folosit și cel mai probabil, este uzitat doar de cei care studiază biologia sau regnurile animale.

Totodată, un alt cuvânt la fel de complicat, dar de data asta mult mai des întâlnit este ”xerox”. De regulă, acesta este un termen comun în limba română, dar nu mulți sunt cei care se gândesc la el atunci când joacă Fazan și de aceea pierd de cele mai multe ori.

Citește și Burse de studiu și ajutor financiar pentru elevii, studenții și profesorii care folosesc limba română ca limbă de studiu și predare în Ucraina