Cuvintele pe care le folosesc oamenii atunci când mint

Alături de limbajul corpului care transmite semnale clare că interlocutorul tău te minte (priveşte în altă parte sau, din contră, se uită insistent în ochiii tăi, clipeşte prea des etc), există şi o serie de cuvinte care ar trebui să-ţi ridice semne de întrebare. Iată câteva dintre acestea care îţi pot transmite semnale că partenerul tău de discuţie minte. Evident, este important să ţii cont întotdeauna de context şi să eviţi generalizările.

RomaniaTV.net
22 sept. 2015, 09:27
Cuvintele pe care le folosesc oamenii atunci când mint

Stai puţin!

Dacă interlocutorul tău amână răspunsul, poate fi un semn că se gândeşte ce să spună. „Stai puţin” este una dintre cele mai folosite sintagme, atunci când nu ştie ce să răspundă şi, practic, îşi ia câteva momente să se gândească. Poate fi un semn că minte doar atunci când te afli într-i discuţie faţă-n faţă cu o persoană şi auzi aceste cuvinte, nu când dai buzna peste un om concentrat în faţa computerului, de exemplu. Atunci pauza pe care o cere şi amânarea răspunsului sunt justificate.

Niciodată

Dacă o persoană spune în loc de un simplu „nu”, o propoziţie de genul „Eu niciodată n-aş face asta”, e un semnal că se gândeşte la contrariu.

Citeşte continuarea pe Unica.ro.