Dacă aveți tot timpul mâinile și picioarele reci, folosiți acest leac simplu. Acesta nu trebuie să lipsească din bagaje, mai ales atunci când mergeți la munte

Temperaturile scăzute pot duce la apariția unor dezechilibre, iar mâinile și picioarele pot avea de suferit din cauza asta.

21 dec. 2022, 15:45
Dacă aveți tot timpul mâinile și picioarele reci, folosiți acest leac simplu. Acesta nu trebuie să lipsească din bagaje, mai ales atunci când mergeți la munte
Leac pentru mâinile și picioarele reci

Indiferent unde vă aflați în preajma sărbătorilor de iarnă, dacă obișnuiți să aveți extremitățile corpului, precum mâinile și picioarele, mereu reci, puteți apela la tinctura de usturoi.

Iată cum se prepară

Se curăță și se toacă mărunt o căpățână întreagă de usturoi și se lasă la macerat în 400 de ml de alcool, pentru cinci zile, la întuneric. Se consumă 20-30 de picături din această tinctură, amestecate cu 50 de ml de apă sau lapte, cu o jumătate de oră înainte de masă. Trataamentul se ia până când se termină tot amestecul pregătit.

Citește și: Ai mâinile și picioare reci? Iată ce poți face pentu a remedia această problemă. De ce boli ai putea suferi

Alte trucuri

Siropul de mărar este perfect pentru persoanele care au mâinile și picioarele reci. Trebuie doar să amestecați un pahar cu semințe de mărar cu doi litri de apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 24 de ore și se strecoară. Această infuzie se amestecă cu miere.

Se consumă o lingură, de două sau trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, până se termină toată cantitatea.

Și infuzia de păpădie obținută din 50 de grame de rădăcini și frunze mărunțite la un litru de apă este bună în acest caz. Se fierbe pentru două minute și se lasă la infuzat pentru alte zece minute. Se consumă trei căni pe zi.

Citește și: Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Metodele simple care nici nu dau de bănuit că ai gătit în ziua respectivă