Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Metodele simple care nici nu dau de bănuit că ai gătit în ziua respectivă

Usturoiul e un ingredient foarte des folosit în gastronomia românească. Toată lumea îl pune în mâncare fiindcă dă o aromă specială, însă cu toate acestea încă sunt lucuri necunoscute despre acest ingredient.

15 apr. 2022, 17:07
Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Metodele simple care nici nu dau de bănuit că ai gătit în ziua respectivă

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Usturoiul are multe beneficii pentru organismul nostru. Deși sunt mulți care îl evită fiindcă are un miros pătrunzător, e bine să știți că sunt multe trcuri care îndepărtează mirosul puternic de pe mâini.

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Condimentul e folosit încă din antichitate de egipteni și babilonieni, greci, romani și chinezi. Era considerat, totodată, un bun medicament.

Dacă îl consumați în mod regulat, el chiar poate avea efecte benefice asupra funcționării organismului, poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Totuși, el trebuie pregătit corect pentru a ne putea bucura de toate aceste beneficii. Specialiștii recomandă ca atunci când mergem la piață sau la supermarket să cumpărăm usturoi de mărime mică fiindcă acela e cel mai bun.

Întrebarea la care se gândesc mulți este cum facem să curățăm usturoiul cât mai ușor. Răspunsul e chiar un truc la care apelau bucătarii profesioniști. Aceștia pun cățelul de usturoi pe tocător apoi, folosind partea lată a cuţitului, îl presează şi îl zdrobesc. Rezultatul: usturoiul se va curăța mult mai ușor, iar mirosul său nu se transferă pe palme. În plus, va elibera o aromă mult mai puternică după ce este adăugat în mâncare.

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Lămâie și sare

Freacă bine mâinile cu o felie de lămâie și sare de mina, apoi spală-te cu apă fierbinte și vei vedea că mirosul de usturoi dispare. Lămâia este bună și să previi izul neplăcut de usturoi sau de ceapă. Înainte să cureți aceste legume și să le toci, este bine să te ungi pe mâini cu zeamă de lămâie, iar mirosul lor nu va mai intra în piele.

Citește și Amestecați câteva picături de lipici cu bicarbonat de sodiu. E cea mai eficientă metodă ca să lipiți orice obiect rupt pe care-l aveți în casă

Zaț de cafea

După ce toci usturoiul sau ceapa, adaugă apă fierbinte peste cafeaua rămasă în ibric și spală-te bine, folosind eventual și o periuță fină, să te freci sub unghii. Clătește-ți mâinile și vor mirosi foarte plăcut. De asemenea, zațul de cafea ajută la exfolierea pielii și vor fi mai catifelate.

Săpun de inox

Săpunul de inox se folosește ca un săpun obișnuit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. Poate că ți se pare ciudat să te speli pe mâini cu un săpun din metal, care nu face niciun fel de spumă și promite totuși să te scape de mirosul de usturoi. Dar nu e un metal oarecare, ci inox de bună calitate care atacă bacteriile și neutralizează mirosurile neplăcute de usturoi, ceapă, pește sau alte condimente picante.

Citește și De ce e bine să bei un pahar cu vin înainte de culcare. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă