Bucureşti: Autorităţile au ordonat armatei să asiste la defilare, cu familia

Regie ca pe vremea lui Ceauşescu: Militarii au primit ordin să vină la parada din Bucureşti şi îmbrăcaţi în civil, cu familiile după ei, pentru a face figuraţie.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 14:22
Bucureşti: Autorităţile au ordonat armatei să asiste la defilare, cu familia

Armata a furat publicului şi plăcerea de a urmări parada militară din Piaţa Arcului de Triumf! Ca în vremurile „Epocii de Aur“, militarii au fost scoşi în stradă la festivităţi pe baza unor liste, făcute la nivel intern de superiorii lor, scrie Adevărul.

Mai mult, militarii au primit să-şi aducă neamurile la parada din Piaţa Arcului de Triumf, să se îmbrace în civil şi să joace rolul publicului cuminte, vesel şi mulţumit de spectacolul oferit de Ziua Naţională a României. Cătălin, unul dintre militarii obligaţi să vină la manifestări, a dezvăluit pentru Adevărul practicile comuniste reluate la astfel de ocazii după 21 de ani de democraţie. „Foarte mullţi dintre cei care au asistat la parade militară erau… militari.

Cătălin susţine că totul a fost foarte bine pus la punct. “Fiecare unitate militară avea loc indicat unde trebuie să-şi plaseze oamenii. Ştiam ce unitate aveam în stânga şi în dreapta. Ne-au chemat de la ora 8 dimineaţă pentru a ocupa împreună cu familiile noastre locurile din faţă, pentru a asigura liniştea şi ordinea. Nu aveam voie să venim îmbrăcaţi în uniformă şi ni s-a interzis să ne strigăm după grad, de exemplu “domule colonel”.


loading...
Partenerii noștri