Dacă mai ai acasă bancnota aceasta din 2001 te poți îmbogăți peste noapte. Pe internet se vinde cu 15.000 de lei

Încă o bancnotă veche se vinde pe internet cu o sumă fabuloasă. Colecționarii de bani rari sunt primii care se aruncă să le cumpere, indiferent cât de mult costă.
Alina Costache
24 feb. 2024, 20:16
Dacă mai ai acasă bancnota aceasta din 2001 te poți îmbogăți peste noapte. Pe internet se vinde cu 15.000 de lei

Colecționarii de bancnote vechi sau rare găsesc o mulțime de anunțuri pe internet, însă la prețuri inexplicabil de mari. O româncă a decis să vândă o bancnotă din 2001 cu 15.000 de lei.

Astfel de anunțuri circulă pe internet de câțiva ani, iar majoritatea care le văd nu înțeleg cum de pot fi atât de scumpe. Există, desigur, și persoane cu foarte mulți bani, chiar milionari, care sunt pasionați de cumpărat bancnote vechi.

La nivel mondial au existat câteva recorduri, despre care am mai vorbit, dar cele mai recente licitații au avut ca obiect o bancnotă rară în valoare de 1.800 de lire sterline, dar și o alta veche de 5 lire sterline, care a fost vândută la un preț amețitor.

Citește și Mai ai acasă bancnota de un milion de lei din 2003? Se vinde cu o sumă uriașă în 2024

Anunțul care a aruncat internetul în aer recent face referire la bancnota din 2001. Acum se vinde cu nu mai puțin de 15.000 de lei pe internet. Deși bancnota are o stare fizică bună, cu greu am putea specula ideea că cineva ar fi dispus să plătească atâția bani, având în vedere despre ce bancnotă este vorba.

Concret, colecționara vinde bancnota din 2001, cu valoare nominală de 100.000 de lei, avându-l pe celebrul pictor Nicolae Grigorescu pe avers, iar pe revers celebra casă țărănească care se află la Muzeul Țăranului Român, din Capitală.

Mai ai acasă bancnota de un milion de lei din 2003? Se vinde cu o sumă uriașă în 2024

Au mai fost și alte anunțuri de acest gen de-a lungul timpului. Spre exemplu, cu o lună în urmă, pe Olx se vindea o bancnotă de un milion de lei din 2003. Bancota emisă pe polimer se află în stare foarte bună, fiind disponibile, de fapt, două exemplare. Prețul este de 1.000 de lei. Totodată, în anunț se specifică faptul că se oferă livrare cu verificare, iar bancnota este vândută de o persoană fizică.

„Bancnotă 1.000.000 – emisă în anul 2003. Bancnota e în stare foarte bună. Disponibile 2 bucăți”, se arată în anunț, pe Olx.

Citește și Cu cât se vinde bancnota aniversară de 100 de lei cu I. C. Brătianu. Scoți un profit bun dacă ai o astfel de piesă

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!