Dacă vrei să ai noroc la bani, trebuie să ai această plantă în casă. Pachira Aquatica îți poate aduce prosperitate financiară, dar cu o condiție

Pachira Aquatica mai este cunoscută și ca Arborele banilor sau Copacul norocului și este o plantă originară din America Centrală și de Sud.

28 mai 2023, 06:30
Dacă vrei să ai noroc la bani, trebuie să ai această plantă în casă. Pachira Aquatica îți poate aduce prosperitate financiară, dar cu o condiție
Pachira Aquatica, planta care îți aduce prosperitate financiară

Pachira Aquatica este o plantă tropicală, iar în mediul din care provine ajunge și până la 18 metri, producând și fructe ce se pot găti. Nu este deloc o plantă pretențioasă și crește cu îngrijiri minime, dar trebuie, totuși, să se ținî cont de câte reguli simple, pentru a avea un arbore sănătos și protejat de dăunători.

Este o plantă ornamentală originară din America Centrală și de Sud. Acesteia i se mai spune și Arborele Norocos sau Copacul Banilor, datorită unor legende și superstiți legate de frunzele și trunchiul acesteia.

Potrivit artei Feng Shui, Pachira Aquatica este o plantă care atrage prosperitatea financiară în casă, cu condiția ca planta să fie plasată în zona pentru bani, adică în sud-estul locuinței.

Citește și: Plantele pe care trebuie neapărat să le ai în casă dacă vrei să ai noroc în dragoste. Ce spun maeștrii feng-shui despre acestea

Înălțimea plantei este puternic influențată de modul de creștere. În zonele tropicale poate atinge înălțimea de 18 de metri, dar în ghiveci înălțimea maximă este de 2-3 metri.

Pachira Aquatica are tulpina lemnoasă, dar flexibilă. Frunzelesale sunt palmate, lucioase, dispuse pe un pețiol lung de aproximativ 20 de centimetri.

Cum se îngrijește Pachira Aquatica

Dacă este plantată în ghivechi, are nevoie de un pământ de bună calitate și de un substrat care să nu se aglomereze foarte mult la bază și să fie foarte bine drenat.

„Este o plantă care crește practic singură. În general, este recomandat un pământ universal, de bună calitate și un pământ care să fie bine drenat. Așa cum îi spune și numele, Pachira Aquatica este o plantă care este totuși iubitoare de apă, însă nu iubește excesul de apă la rădăcină.

De asta trebuie să avem griji să nu luăm un pământ care se aglomerează foarte mult la bază și care ar putea genera exces de apă mai ales la rădăcinile de la partea de jos a ghiveciului”, spune holticultorul Ciprian Săpălcean, potrivit evz.ro.

Citește și: Cele mai tari superstiții despre pantofi. Cum ar trebui să îi porți ca să ai parte de tot norocul din lume

Acesta mai spune că arborele trebuie să fie udat o dată pe săptămână, dar în anotimpul cald trebuie să aibă pământul ud în permanență, dar fără să fie lăsată apă în farfuria ghiveciului.