Dacă vrei să evadezi câteva zile prin Europa, iată câteva destinații ideale pentru un city-break

Chiar dacă a trecut vara, toamna este anotimpul perfect pentru a pleca într-un city-break în Europa la un preț mic.

02 oct. 2022, 11:34
Dacă vrei să evadezi câteva zile prin Europa, iată câteva destinații ideale pentru un city-break

Istanbul, Roma sau Barcelona sunt doar câteva dintre locațiile în care te poți bucura de peisaje frumoase, mâncare bună și arhitectură deosebită și în care să să pleci într-un city-break, cu un cost nu foarte mare.

Barcelona

Capitala regiunii Catalonia din Spania, Barcelona, este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume datorită culturii bogate și a arhitecturii. Cea mai ușoară cale să ajugi aici este cu avionul. Prețurile unui bilet pot porni în această toamnă  de la 200 de euro de persoană.

Aeroportul El Prat din Barcelona se află la doar 12 kilometri de centrul orașului și există mijloace de transport precum taxiuri, autobuze, metrou sau tren.

Obiective turistice

Câteva dintre atracțiile turistice din Barcelona sunt Arcul de Triumf, Plaça de Catalunya, La Boqueria și nu trebuie să cumperi bilet pentru a le vizita. Alte obiective sunt Sagrada Familia, Casa Mila (La Pedrera), Casa Batllo și Muzeul Picasso.

Plaça de Catalunya este centrul orașului și aici se găsesc fântâni arteziene, clădiri impresionante și sculpturi impunătoare.

La Boqueria este una dintre cele mai vizitate piețe din Spania și este cunoscută pentru bunătățile de la tarabe.

La Sagrada Familia este cel mai important obiectiv al Barcelonei, construcția clădirii fiind încă nefinalizată. Aceasta a început în 1882 și se preconizează că se va termina în 2026.

Ce să mănânci în Barcelona

Există numeroase restaurante unde poți mânca preparate delicioase la prețuri deloc exagerate. De asemenea, sunt multe localuri de tip street food sau terase care servesc preparate tapas.

Cele mai apreciate feluri de mâncare apreciate de turiști sunt: Paella, Fabada Asturiana, Gazpacho și Tortilla de patatas.

Citește și: FOTO: Destinația de vacanță care a impresionat românii cu peisajul spectaculos și prețurile mici. Nu e nici Bulgaria, nici Grecia, nici Turcia!

Istanbul

Românii nu stau departe nici de Turcia. Sunt atrași aici de prețurile accesibile, cultură, gastronomie și peisaje superbe care fac țara o destinație atractivă atât pentru o perioadă lungă, cât și pentru un city-break. Cele mai vizitate orașe de turiști sunt: Istanbul, Antalya și Ankara.

Fiind singurul oraș din lume care se întinde pe două continente, Europa și Asia, Istanbul este numit și „Poarta din est și vest”.

În funcție de compania aeriană, poți ajunge în Istanbul cu un bilet care poate porni de la 200 de euro de persoană.

Obiective turistice

Regiunea Sultanahmet din Istanbul are o multitudine de atracții turistice, printre care: Palatul Topkapi, Biserica Hagia Sofia și Moscheea Albastră.

Cartierul Faith merită, de asemenea, să fie vizitat, dar și cartierul Beyoglu, unde se află strada pietonală Istiklal, piața Taksim și Turnul Galata.

Hagia Sophia este cel mai celebru obiectiv turistic din Istanbul. Fosta biserică, tranformată în moschee, construită la ordinul împăratului Iustinian, a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453, iar din 1985 face parte din patrimoniul UNESCO.

Pentru ca vizita să fie completă trebuie să mergi la Palatul Topkapi, transformat în muzeu, milioane de turiști venind aici an de an.

Ce mănânci în Istanbul

Mâncarea turcească este considerată spectaculoasă de către oamenii din toată lumea. Turcia este cunoscută pentru kebab0uri preparate din ingrediente proaspete și cu  mirodenii pline de savoare.

Alte preparate interesante pe care trebuie să le încerci: salata piyaz, lahmacun, pide și gozleme.

Citește și: Ce trebuie să știi înainte să pleci în vacanță. Locul unde poți găsi toate numerele de urgență din orice țară

Roma

Capitala Italiei este unul dintre cele mai vechi și frumoase orașe din Europa. Orașul Etern, așa cum este supranumită Roma, are de toate: monumente vechi de mii de ani, fântâni surprinzătoare datorită arhitecturii, palate, statui și biserici.

În această perioadă, biletele de avion spre Roma pleacă de la 100 de euro de persoană.

Obiective turistice

Vaticanul, Colosseumul, Panteonul din Roma, Columna lui Traian și Fontana di Trevi

sunt doar câteva dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi.

Colosseumul este cea mai populară atracție turistică și mai este numit și Amfiteatrul Flavian. Este de departe cea mai impozantă construcție antică păstrată până în zilele noastre.

Columna lui Traian, monument construit de Apollodor din Damasc la ordinul împăratului Traian, este o capodoperă antică care în prezent e vizitată anual de milioane de turiști.

Panteonul din Roma este una dintre cele mai bine conservate clădiri antice și un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratezi în city-brake-ul tău.

Ce mânânci în Roma

Pizza, și pastele sunt, de departe, cele mai bune preparate care se pot mânca la Roma, fiind considerată casa unora dintre cele mai bune pizzerii italiene.

Alte preparate pe care trbuie să le încerci sunt: Saltimbocca alla Romana, Coda alla Vaccinara, Lampredoto, risotto, lasagna, minestrone și salate cu mozzarela.