Dacia Jogger, verdict surprinzător în Marea Britanie. La ce capitole a fost apreciat şi ce minusuri are modelul autohton. „Îmi place într-un mod ciudat” VIDEO

Dacia Jogger, în varianta cu şapte locuri, a fost testată de jurnaliştii de publicaţiei Carwow, care au scos în evidenţă plusurile şi minusurile celui mai nou model din gama producătorului de la Mioveni. Britanicii au spus că singurul lucru de care s-au plâns a fost motorul de 1.000 de centrimetri cubi care nu ar fi suficient de rapid atunci când ar transporta şapte persoane.

09 mai 2022, 20:15
Dacia Jogger, verdict surprinzător în Marea Britanie. La ce capitole a fost apreciat şi ce minusuri are modelul autohton. „Îmi place într-un mod ciudat” VIDEO

Jurnalistul Matt Watson a recunoscut că Dacia Jogger „nu e tocmai de dorit, dar poate transporta şapte persoane, la foarte puţini bani”.

„În materie de design, primul lucru pe care-l observ sunt stopurile copiate de la Volvo. Restul maşinii e mai degrabă unic, dar într-un fel bizar (un cârnat ciudat). O parte este un MPV, o parte e precum un sedan judecând după lungime, dar pare a fi şi un SUV cu bările longitudinale şi garda mare la sol.

În parte frontală seamănă cu Dacia Sandero, cea mai ieftină maşină din Marea Britanie. Iar Dacia Jogger este cel mai ieftină maşină cu şapte locuri din Regat”, a precizat jurnalistul britanic.

Dacia Jogger, review realizat de Carwow. „E destul de simplu, dar are toate funcţiile principale pe care le doreşti”

„Are un preţ de pornire de 15.000 de lire, iar varianta de top costă 17.745 de lire sterline (în Marea Britanie). În interior, Dacia Jogger are un design mai frumos decât este sugerat prin preţ. Există o mulţime de materiale din plastic dur, dar design-ul este frumos.

Pe această versiune de top, are butoane de controale a sistemului de climatizare care dau senzaţia c-ar fi de la un model mai scump, precum şi afişaj digital, exact ca şi cum le-ai găsi pe un Audi R8 de 130.000 de lire sterline. Această variantă are şi scaune încălzite, ecran tactil. E destul de simplu, dar are toate funcţiile principale pe care le doreşti, plus că dispune de Apple Car Play şi Android Auto wireless.

Modul în care arată instrumentarul de bord este îngrijit şi ordonat. Nu este elegant, este clar. Cât despre poziţia de condus, volanul poate fi reglat pe înălţime şi adâncime, ceea este bine, şi este din piele care dă impresia c-ar fi scumpă.

Mi-aş fi dorit să amplaseze pe volan comenzile pentru sistemul multimedia decât prin acest satelit oribil din spatele volanului.

Scaunul şoferului poate fi reglat pe înălţime atât de mult deoarece există suficient spaţiu. Poţi avea o poziţie la volan ca într-un SUV”, mai spun britanicii.

Jurnaliştii publicaţiei Carwow au spus că în Dacia Jogger, pasagerii beneficiază de spaţiu suficient la picioare, iar pe al treilea rând „scaunul este plasat suficient de sus faţă de podea în aşa fel încât să nu stai cu genunchii la gură”

„Sunt foarte impresionat. Este o maşină practică şi spaţioasă, raportat la valoarea ei”, a mai precizat jurnalistul Matt Watson.

Citeşte şi: Un accident între un Duster şi un Ferrari, ţinta ironiilor Poliţiei: ”Dacia Duster vs Ferrari SF90 Stradale, rezultat 1-0”

Dacia Jogger, doar o stea la testul Euro. „E un scor oribil, dar există un motiv puţin complicat”

„Dacia Jogger a obţinut doar o stea din cinci la testele Euro Ncap. E un scor oribil, dar există un motiv puţin complicat”, mai spune britanicul.

Potrivit Carwow, Dacia Jogger a primit doar o stea la testele Euro NCAP deoarece nu dispune de sisteme electronice de siguranţă. Nu are dotări precum sistemul de păstrare a benzii, sisteme de avertizare pentru centurile de siguranţă pe al treilea rând de scaune, iar sistemul de frânare automată detectează doar maşinile, nu şi pietonii.

Cu toate acestea, Dacia Jogger a obţinut un scor de 70% la protecţia structurală oferită pasagerilor, ceea ce echivalează cu patru stele.

De asemenea, Matt Watson a observat că pedala de ambreiaj are o „acţionare foarte ciudată”. De asemenea, jurnalistul britanic a comentat şi despre modul în care Dacia a amplasat pe plafon centura de siguranţă pentru locul din mijloc.

Motorizarea Dacia Jogger, criticată în Marea Britanie. „Motorul e lipsit de performanţă la viteze mai mari”

Dacia Jogger a punctat la capitolul suspensi deoarece trece cu uşurinţă peste denivelări. „Dacă mergi cu viteză mai mare, senzaţia de condus este mult bună decât ţi-ai imagina într-o maşină la acest preţ. Chiar face de ruşine unele maşini mai scumpe”, se mai precizează în review-ul Dacia Jogger realizat de Carwow.

„Vizibilitatea este bună. Când mergeţi cu viteză pe autostrăzi, observă că e o problemă cu Dacia Jogger. Motorul e lipsit de performanţă la viteze mai mari. Dacă vreţi să depăşiţi pe cineva pe autostradă, maşina este lentă. Nu ştiu cum se va comporta această maşină cu şapte pasageri. Chiar şi la viteze mici, vei observa lipsa de performanţă. Ar putea fi dureros”, a mai precizat jurnalistul britanic.

Citeşte şi: Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech la Paris. Când ajunge noua maşină în România

Carwow a mai constatat în testarea Daciei Jogger că „direcţia este puţin lentă şi uşoară, vagă. Maşina are ruliu în curbe, acceleraţia nu e chiar suficient de rapidă”.

„Dacia Jogger este impresionantă pentru ceea ce este! Această maşină este mai bună decât se aşteaptă lumea. Îmi place într-un mod ciudat.

Singurul lucru de care mă pot plânge de această maşină este motorul care ar fi putut fi ceva mai puternic.

Cu toate acestea, nu îi pot reproşa, dacă luaţi în considerare preţul şi cât spaţiu primiţi pentru banii daţi. Aşadar, dacă vreţi o maşină cu şapte locuri, cu o valoare foarte bună, cumpăraţi Dacia Jogger”, este verdictul britanicilor pentru Dacia Jogger.

https://youtu.be/xIlpu-JEkL4