Dacia pregăteşte în secret un nou model. Imaginile care dau de gol constructorul Renault VIDEO

În 2021, Dacia n-a avut, până acum, niciun anunț mare. Doar a pus pe piață modelul Spring, care oricum nu va fi livrat decât din toamnă. Tot pentru toamnă pregătește însă un model ceva mai atrăgător, iar primele poze cu acesta au apărut deja.

09 mai 2021, 23:14
Dacia pregăteşte în secret un nou model. Imaginile care dau de gol constructorul Renault VIDEO

Dacia ar avea două anunțuri pentru toamna acestui an. Primul ar fi despre mașina cu șapte locuri, un fel de alternativă la Logan MCV sau Lodgy. Al doilea anunț e însă mult mai interesant: un nou Duster. Versiunea actuală a fost introdusă în 2018 și deja pare învechită, relatează stiri.md.

Imaginile cu Dacia Duster facelift au fost surprins în timp ce mașina e filmată pentru spoturile de prezentare și promovare care vor fi difuzate după lansare. Prezentarea modelului ar urma să aibă loc în iunie.

Deocamdată, e incert de spus dacă va fi și la vânzare în acest an sau dacă stocul va fi suficient, dat fiind că n-a trecut criza semiconductorilor.

Ce are special Dacia Duster, în versiunea 2021

Duster 2021 nu va avea un design radical schimbat, față de modelele precedente. Totuși, preia elemente de pe Sandero Stepway, anunțat de Dacia în 2020, după cum notează L’Argus. Fiind vorba doar despre un facelift și nu despre o nouă generație, designerii au ales doar să îi adauge câteva tușe în partea frontală și să înglobeze cât mai armonios blocuri optice asemănătoare cu cele deja existente pe modelele noi Dacia.

Dacia Duster facelift

O veste mai bună e revenirea cutiei automate cu dublu ambreiaj în dotarea modelului Duster. Noua transmisie EDC7 va fi cuplată la motoare TCe alimentate cu benzină. Totuși, e puțin probabil ca platforma să fie schimbată, adică să treacă la CMF-B folosită pe Kadjar, Sandero sau alte modele Renault.

Discuția despre un hibrid în gama Dacia ar avea loc odată cu prezentarea crossoverului care înlocuiește modelele MCV și Lodgy. De altfel, versiunea pentru Europa a noului Duster va avea doar motoare pe benzină. Însă asta înseamnă că Duster, încă o dată, pierde cursa cu modele deja hibrid și disponibile în România, care se și vând bine.

Citeşte şi: Eșec major pentru laserul de la Măgurele. Mesaj devastator primit de la Comisia Europeană


loading...
Partenerii noștri