Imagini spion. Dacia testează noul SUV de dimensiuni mai mari decât Duster GALERIE FOTO

Renault Group avansează cu proiectul noului SUV pe care marca Dacia îl va include în gama sa începând de anul viitor. Este vorba despre un înlocuitor al lui Lodgy, care se transformă astfel din monovolum în crossover, conform Profit.ro.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 07:23

Francezii de la Renault fac deja teste avansate cu viitorul SUV Dacia, după cum relevă fotografii publicate de revista L’Argus. Imaginile dezvăluie un „măgar”, adică un vehicul acoperit cu o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie. În acest caz, inginerii francezi au ales Renault Espace, un MPV care a fost și el transformat la ultima generația în crossover. Utilizarea caroseriei subliniază mai multe aspecte.

În primul rând ne putem face o idee desrep dimensiunile viitorului model, în al doilea rând subînțelegem faptul că Renault nu se ferește să arate legăturile cu segmentul monovolumelor, însă vor pune accent pe elementele de caroserie specifice SUV-urilor.

Dimensiunile viitorului SUV Dacia vor fi apropiate de cele ale lui Lodgy, între 4,5 și 4,6 metri. În plus, este cert acum că acest model va beneficia de noua platformă CMF-B, pe care au fost dezvoltate noile Sandero și Logan. Acest lucru îi va oferi atât șansa unor noi tehnologii, cât și posibilitatea introducerii motoarelor de ultimă generație, E-Tech hibrid. De asemenea, el va oferi șapte locuri, astfel că va deveni o opțiune importantă pentru familiile care au nevoie de un astfel de vehicul.

Ce se mai știe despre noul SUV Dacia este și locul de producție. Acesta va fi în uzina Renault din Maroc, unde sunt fabricate astăzi Dokker, Lodgy, Logan și Sandero. Nu în ultimul rând, confirmările arată că odată cu acest nou crossover vor dispărea atât Lodgy, cât și Logan MCV. Cea mai mare diiferență dintre actuala generație și viitoarea va fi designul, care va urma stilul SUV, cu o gardă la sol mai mare și ornamente specifice crossoverelor.

Dacia a testat deja segmentul crossover cu 7 locuri, cu actualul Lodgy care are de ceva timp o versiune Stepway, cu vânzări bune pe piețele vestice și chiar în România. Pe piața noastră costă 12.900 euro, fiind mai scump decât Duster. Modelul beneficiază de o platformă alungită (2,81 metri) și are o lungime specifică segmentului compact, 4,52 metri, care permite amplasarea a două scaune de mici dimensiuni în portbagaj.

Singura necunoscută, în prezent, pentru viitorul model, este numele. Deja informațiile neoficiale au confirmat că se renunță la denumirea Lodgy, însă speculațiile privind denumirea Grand Duster nu au fost deocamdată confirmate.

Data prezentării noului model ar putea fi toamna lui 2021, cu intrare pe piețele europene din 2022. Între timp, Dokker, modelul cu care Lodgy a împărțit o parte din componente, va rămâne „fidel” vechii platforme, cu care s-a simțit foarte bine și care i-a oferit o serie de avantaje ca vehicul utilitar. El va beneficia în această toamnă de o nouă generație, cu un nou design, și există informații potrivit cărora pe unele piețe din Europa va fi vândut sub numele Renault Kangoo.

Citeşte şi: Orban, la recepţia primului sistem de rachete Patriot, în valoare de 4 miliarde de dolari: „Cetăţenii români vor fi mai bine apăraţi”