Orban, la recepţia primului sistem de rachete Patriot, în valoare de 4 miliarde de dolari: „Cetăţenii români vor fi mai bine apăraţi”

Ludovic Orban participă la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, la Capu Midia, județul Constanța.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 09:03
Orban, la recepţia primului sistem de rachete Patriot, în valoare de 4 miliarde de dolari: „Cetăţenii români vor fi mai bine apăraţi”

Echipamentele principale din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția, informează Stiripesurse.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi, într-un moment pe care îl consider istoric, momentul în care pe teritoriul României sosește primul sistem de rachete Patriot. E un moment pe care îl așteptam de mult și e bine că s-a petrecut și sunt foarte fericit că se petrece în mandatul meu de premier”, a spus Ludovic Orban.

El mai arată că România este un partener loial, care-și respectă toate angajamentele în cadrul alinațelor și parteneriatelor din care face parte.

„În cadrul programului de înzestrare a Armatei istemul de rachete Patriot este extrem de important, e un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate și un grad de tehnologie fără precedent și cu rezultate excepționale dovedite în acțiuni de luptă. România este mai sigură cu rachete Patriot pe teritoriul României, iar cetățenii români sunt mai bine apărați”, a adăugat premierul premierul.

Contractul este în valoare de 3,9 mld. dolari şi furnizorul va fi guvernul SUA. O baterie poate avea până la 16 lansatoare a câte patru rachete fiecare, iar o rachetă costă în jur de 3 milioane de dolari.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Trebuie valorificate toate resursele într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică”