Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR. Cine preia conducerea partidului

Dacian Cioloș şi-a dat demisia de la conducerea USR după ce programul său de reformare a partidului a fost respins. Cel care preia conducerea interimară partidului este Cătălin Drulă, care este vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la congresul USR de anul trecut.

07 feb. 2022, 15:39
Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR. Cine preia conducerea partidului

Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR. Liderul USR și-a colegii despre demisia de la conducerea partidului într-o şedinţă a Biroului Naţional al partidului, potrivit unor surse politice citate de România TV. Decizia a venit după ce Biroul Național al USR a respins la vot propunerile de reformă făcute de Dacian Cioloş.

După demisia lui Dacian Cioloş, conducerea interinară a USR va fi asigurată de Cătălin Drulă, deoarece este vicepreşedintele cu cele mai multe voturi obţinute la congres. Informaţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

„Cătălin Drulă preia interimar conducerea, este vicepeședintele cu cel mai mare număr de voturi la congres. E un moment greu pentru partid. Am încredere în înțelepciunea colegilor mei”, a spus Ionuţ Moşteanu la Antena 3.

Dacian Cioloş a convocat o nouă şedinţă a Biroului Naţional al partidului, pentru luni, ora 15.30, au precizat surse politice citate de Agerpres.

„Deşi statutul nu cere un vot pe proiect, preşedintele a insistat ca acest proiect să fie votat. Au fost trimise amendamente. O parte au fost acceptate, o parte nu. Din punctul de vedere al majorităţii, cele esenţiale nu au fost admise de preşedinte. A fost respins. 11 la 14 a fost votul”, au precizat surse politice.

Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR după nici un jumătate de an la conducerea partidului

Dacian Cioloș, liderul demisionar al USR, urmează să susțină o conferință de presă de la ora 18.00 în care e aşteptat să explice de ce şi-a dat demisia. Informația a fost confirmată de Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, la Antena 3.

Dacian Cioloş a confirmat că va rămâne în partid, a confirmat purtătorul de cuvânt al USR.

Demisia lui Dacian Cioloş vine în contextul în care Biroul Național al USR a respins la vot propunerile de reformă.

Conducerea USR a respins cu scorul 14-11 proiectul de reforme și schimbări propus de Dacian Cioloș, au precizat surse politice, citate de G4Media.

Citeşte şi: George Simion, mesaj pentru taberele din USR: Terminați bătaia cu poşetuţele și haideți semnați să-l dăm jos pe Iohannis!

Dacian Cioloş şi-a dat demisia de la conducerea USR. Ce reforme voia să realizeze

Care sunt cele schimbările cerute de Dacian Cioloș și respinse de majoritatea din Biroul Național al USR.

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și ministri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară
– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba mai ales de excluderea unor membri care nu au respectat statutul
– schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna. Dacian Cioloș vrea înlocuirea acestuia, deși în statutul partidului se arată că acesta e numit de o majoritate de două treimi din membrii Biroului Național

În octombrie 2021, Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru președinția USR PLUS cu 50,9%, la diferență de circa 700 de voturi față de Dan Barna.

Citeşte şi: Florin Cîţu, consternat de campania PSD împotriva sa. „Mi se pare bizar să ataci cu bani de la partid preşedintele celuilalt partid care este în coaliţie”