Dacian Cioloş anunţă o măsură de ultimă oră pentru membrii PLUS

Dacian Cioloș a organizat o conferinţă de presă pentru a contracara acuzațiile istoricului Marius Oprea, cu privire la legăturile cu Securitatea ale celor care au fondat PLUS.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 15:29
Dacian Cioloş anunţă o măsură de ultimă oră pentru membrii PLUS

Încercând să minimalizeze acuzaţiile lui Marius Oprea, Dacian Cioloş a declarat că, la cât de mulţi oameni au colaborat sau au avut legături cu Securitatea, fiecărui român îi pot fi găsite legături cu acest organ de represiune. Acest pasaj din declaraţia lui Cioloş a fost aspru criticat atât de adversarii politici cât şi de simpatizanţi ai dreptei în general, şi ai PLUS şi USR în special.

Pentru a depăşi momentul, Dacian Cioloş a susţinut astăzi o conferinţă de presă. Printre alte anunţuri, Cioloş susţine că în partid s-a luat decizia ca fiecare om care îşi doreşte să facă parte din echipa PLUS, va avea de completat o declaraţie pe proprie răspundere că nu au colaborat cu Securitatea.

Mai mult decât atât, pentru membrii PLUS care care vor candida la funcţii de conducere se vor cere adeverinţe de la CNSAS.

Dacian Cioloş a ţinut să sublinieze că nu a colaborat niciodată cu Securitatea şi nici nu e „vândut” străinilor:

„Nu am colaborat niciodată nici cu Securitatea, nici cu serviciile secrete, nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut de-a face nici cu Soros, nici cu altcineva. Tot ce am obţinut profesional am obţinut pe forţe proprii, nu am avut pile, nu am avut pe nimeni în spate“.