Dacian Cioloş, atac dur la adresa lui Iohannis: E NAŞUL acestei monstruoase coaliţii UPDATE

USR nu merge la consultări. Dacian Cioloş îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de mediator şi a fost ”naşul” coaliţiei PNL-PSD.

22 nov. 2021, 11:21
Dacian Cioloş, atac dur la adresa lui Iohannis: E NAŞUL acestei monstruoase coaliţii UPDATE

UPDATE: dacian Cioloş a revenit cu precizări pe Facebook: „Am declinat, astăzi, invitația președintelui Iohannis de a merge la consultările pentru formarea guvernului. Avem respect pentru instituția prezidențială, dar de această dată am fi girat un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut. Astăzi, președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator și a devenit nașul acestei monstruoase coaliții socialist-conservatoare. USR nu poate să gireze constituirea noului FSN care, din acest moment, va deține aproape întreaga putere în statul român. USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a masacrat legile justiției și a gazat cetățenii români pe 10 august.
Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a justiției și legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache și Nicolicea. De azi, USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile democratice, europene și autentic liberale. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și din Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliție PSD-PNL nu derapează de la reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care miniștrii USR și-au adus întru totul contribuția.
Ne vom asigura că cele 30 de miliarde de euro câștigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor și nu în conturile clientelei PSD și PNL”.

Liderul USR, Dacian Cioloş, l-a atacat extrem de dur pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a nășit actuala coaliție dintre PSD și PNL. Cioloș a dat de înțeles că va semnala forurilor europene toate posibilele abuzuri ale viitorului guvern.

PSD a hotărât să-l susţină pe Nicolae Ciucă ca primă propunere de premier în sistemul rotativ cu PNL

„Nu a mai jucat rolul de protector al Românilor, ci a fost nașul acestei monstruoase coaliții. USR nu poate să gireze acest nou FSN. Știm ce s-a întâmplat când s-au mai aliat PSD și PNL. USR va conduce din acest moment opoziția la acest bloc antireformator. E o coaliție din care face parte și PNL, care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul. PSD e partidul care a mascrat Legile justiției și a gazat românii pe 10 august. USR rămâne singurul partid de opoziție care apără valorile europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlament și Parlamentul European pentru a ne asigura că cele 30 de miliarde de euro vor finanța proiect de modernizare și nu vor ajunge în conturile clientelei PNL și PSD”,  declarat Dacian Cioloș.

Marius Manole, la Cotroceni pentru a înapoia decorația primită: ‘Preşedintele României, pentru mine, este un trădător’
Actorul Marius Manole a înapoiat luni la Cotroceni decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler primită în urmă cu cinci ani. Marius Manole a anunţat duminică după-amiază că a decis să înapoieze decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pe care a primit-o în anul 2016 din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

El şi-a justificat decizia prin faptul că, în opinia sa, preşedintele este „un trădător”, pentru că acceptă ca PSD să intre la guvernare.

Rareş Bogdan pregăteşte o lovitură pentru angajaţii din poliţie, armată şi servicii. Liberalul cere plafonarea pensiilor şi creşterea vârstei de pensionare pentru aceste categorii
Actorul a ajuns luni dimineaţă, aşa cum anunţase, la Palatul Cotroceni pentru a returna distincţia. „L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut. Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra justiţia şi democraţia. Când a plecat Dragnea, iarăşi am crezut ca am învins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu. De asemenea,vrea să preia şi şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea & Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea preşedintelui Iohannis. Halucinant, nu? Nu aş fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele”, a scris el duminică. Actorul a adăugat: „Preşedintele României, pentru mine, este un trădător. Returnez, aşadar, decoraţia primită”.