Dacian Cioloş candidează la şefia grupului politic Renew Europe în Parlamentul European

Dacian Cioloş şi-a depus oficial candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE), noul grup politic din Parlamentul European care reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste, scrie luni site-ul Politico, preluat de Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iun. 2019, 07:36
Dacian Cioloş candidează la şefia grupului politic Renew Europe în Parlamentul European

„Da, candidez”, a confirmat Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, pentru publicaţia citată.

Potrivit Politico, Cioloş „este catapultat instantaneu în poziţia de favorit, după implozia fostului ministru pentru afaceri europene din Franţa, Nathalie Loiseau, care era de aşteptat să conducă grupul şi să fie persoana de contact la Bruxelles a fostului ei şef, preşedintele Emmanuel Macron, al cărui partid En Marche este membru fondator al RE”.

Un nou grup politic s-a format în Parlamentul European ăn urma alegerilor din 26 mai. Grupul Renew Europe este compus din ALDE, En Marche şi USR-PLUS.

La grupul Renew Europe a încercat să adere şi Pro România, partidul lui Victor Ponta, însă cererea sa a fost respinsă. Grupul politic liberal format din ALDE, partidul lui Macron și USR-PLUS a anunțat, vineri, că cererea de afiliere a partidului lui Victor Ponta nu a fost aprobată. Victor Ponta îl acuză pe Dacian Cioloș că a blocat afilierea Pro România, făcând lobby împotriva acestuia.

”Ca urmare a unor relatări de presă privind afilierea Pro România la grupul nostru politic în Parlamentul European, Grupul Renew Europe subliniază că nu există nicio aderare de acest fel aprobată. Grupul Renew Europe are o puternică delegație de 8 europarlamentari români aparținând Alianței USR-PLUS”, au comunicat liberalii europeni într-o postare pe Twitter.

”Asta e, ne-au scos, supraviețuim”, a declarat Victor Ponta pentru Digi24.ro. 

Dacian Cioloş i-a blocat accesul lui Victor Ponta în grupul european a lui Macron