Dacian Cioloş, către bursierii GovITHub: Vrem să găsim o soluţie să nu vă birocratizăm prea mult

Premierul Dacian Cioloș a discutat luni cu cei 20 de bursieri ai programului GovITHub, care urmează să lucreze pentru eficientizarea administrației publice, cărora le-a transmis că este important să se integreze cât mai repede în sistem, fără să se birocratizeze prea mult.
Iulian Tudor
10 oct. 2016, 10:56
Dacian Cioloş, către bursierii GovITHub: Vrem să găsim o soluţie să nu vă birocratizăm prea mult

„Am vrut să ne vedem acum, după câteva zile după care ați avut timp cât de cât să vă acomodați și să vedeți cam cum funcționează lucrurile aici, să avem o discuție deschisă legată de proiectele la care o să vă angajați în următoarele luni, deci în perioada celor șase luni în care o să desfășurați activitatea aici cu noi, în cadrul acestor burse și să vedem care e modalitatea cea mai eficientă de a vă conecta la partenerii din administrație cu care și pentru care o să lucrați fără să vă birocratizăm prea mult, deci să găsim o modalitate în care să vă păstrați libertatea de imaginație, de creație, de opinie, de puncte de vedere pe anumite lucruri, dar în același timp să fiți suficient de bine conectați la realitatea administrației pentru a vedea în mod real și pragmatic ce se poate și ce nu se poate din ceea ce v-ați imaginat”, le-a spus Cioloș bursierilor reuniți la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Premierul le-a cerut totodată bursierilor să ia în calcul și alte proiecte în afara celor 12 pe care aceștia le-au ales pentru implementare și să țină cont și de propunerile venite din partea unor agenții și ministere.

„Sigur, ați ales deja unii dintre dvs câteva proiecte pe care să le lucrați, din cele 12 pe care le-ați prezentat ieri, în care cea mai mare parte vin din dorința dvs, din percepția pe care ați avut-o dvs vis-a-vis de utilitatea anumitor lucruri care trebuie făcute. Mai avem propuneri și din partea ministerelor și a unor agenții pe care o să vă rugăm să le luați în considerare. Ar urma ca (…) alături de cele 12 proiecte pe care ați lansat deja activitatea să vedem care sunt celelalte proiecte pe care vă puteți angaja în perioada următoarelor 6 luni”, a susținut Cioloș.

Prim-ministrul a insistat asupra faptului că își dorește ca perioada de adaptare a bursierilor să fie una cât mai scurtă, iar timpul rămas să fie folosit de aceștia „pentru a crea ceea ce este util”.

„Am mai văzut experiența, să spun așa, a unui predecesor al dvs pentru că am avut un astfel de expert IT la Ministerul Mediului care a lucrat (…) pe îmbunătățirea Radarului Pădurilor și care a avut unele idei când a venit și le-a ajustat pe parcurs, după ce a cunoscut administrația, a cunoscut ministerul și a văzut ce poate să facă și ce nu sau cum poate să își canalizeze energia în modul cel mai eficient. Lucrul acesta aș vrea să îl facem și cu dvs, dar mi-aș dori ca perioada aceasta de adaptare și de inserție în structurile administrative cu care o să lucrați în parteneriat să fie cât mai scurtă, ca să vă puteți folosi timpul pentru a crea ceea ce e util”, a adăugat Dacian Cioloș.

Peste 100 de tineri specialiști în domeniul IT s-au reunit sâmbătă și duminică, la Palatul Victoria, în cadrul unui maraton digital — GovITHub—, având ca obiectiv dezvoltarea de aplicații și soluții software în scopul creșterii calității serviciilor publice și îmbunătățirii relației cetățenilor cu instituțiile statului.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Ce se întâmplă, de fapt, cu creditul de la bancă dacă persoana care a împrumutat banii a încetat din viață. Cine este obligat să plătească ratele
Capital.ro
Marele actor pe care l-a pierdut România. A fost o emblemă a țării
Playtech.ro
Vești bune pentru românii fără asigurare, dar care suferă de boli cronice. Ce au decis autoritățile
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Dușmanul invizibil din casă. Ține-l la distanță cu aceste trucuri eficiente
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Elena Udrea! Autoritățile au luat decizia deja
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Avertismentul oamenilor de știință. Rotația Pământului se accelerează în mod neașteptat. Cea mai scurtă zi din istorie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african