Dacian Cioloş dă ultimatum PNL: „Au timp până duminică, ştiu unde ne găsesc. Dacă nu, USR şi Dacian Cioloş vor merge cu mandatul până la capăt” VIDEO

Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut vineri primele declaraţii după ce Florin Cîţu l-a informat că nu mai trebuie să se întîlnească, pentru că mandatul dat de PNL în BEx nu s-a schimbat, astfel încât liberalii nu sunt dispuşi să negocieze refacerea guvernului de coaliţie.

15 oct. 2021, 14:59
Dacian Cioloş dă ultimatum PNL: „Au timp până duminică, ştiu unde ne găsesc. Dacă nu, USR şi Dacian Cioloş vor merge cu mandatul până la capăt” VIDEO

Dacian Cioloş a afirmat încă o dată că România are nevoie cât mai repede de un guvern cu puteri depline şi, în acest context, i-a informat pe foştii aliaţi din PNL că au timp până duminică să se răzgândească, atunci când USR va avea o şedinţă în care se vor stabili programul de guvernare şi lista de miniştri.

„Ne trebuie un guvern cu puteri depline si am propus PNL si UDMR un program cu solutii concrete. Din pacate, am constatat si astazi ca PNL refuza o negociere cu premierul desemnat de presedintele Iohannis si nu pot decat sa fac din nou un apel la PNL sa nu fuga de responsabilitate. USR ramane in continuare determinat sa propuna un guvern desemnat in Parlament, pentru ca acolo se vede daca exista sau nu sustinere.

Dacian Cioloş a renunţat la întâlnirea cu Cîţu şi Kelemen Hunor după ce PNL l-a trimis să caute susţinere la PSD şi AUR
Duminica avem sedinta in care vom discuta si programul de guvernare si lista de ministri, deci PNL are pana duminica timp sa se razgandeasca, stie unde ne gaseste. Nu este momentul sa tot pasam egouri ranite, ci trebuie sa asiguram o guvernare stabila. Daca PNL are alte idei pentru o guvernare impreuna, stiu unde sa ne gaseasca.

Dacian Cioloş: „Eu fac propuneri concrete, celelalte partide aruncă doar speculaţii pe surse. USR nu va negocia cu PSD”

Am spus de la inceput ca USR nu va negocia cu PSD, ba chiar PNL a negociat si chiar au guvernat impreuna, deci nu e cazul sa ne dea noua lectii. Ati vazut ca am incercat sa negociem, insa dincolo de aceste discutii, astazi domnul Citu nu a mai vrut sa neintalnim, m-a informat ca nu s-a schimbat mandatul.

Cand nu mai ai ce negocia, faci o propunere si o supui la vot. Noi ne asumam pana la capat responsabilitatea formarii unui guvern, de care PNL fuge, iar dupa votul din Parlament vom trage concluziile si vom decide cum mergem mai departe. Nu am discutat despre depunerea mandatului meu, pentru ca acum sunt singurul care si-a asumat aceasta responsabilitate si am mandatul de la presedintele Iohannis in vigoare.

Oamenii asteapta decizii si un guvern. Eu fac propuneri concrete, de la celelalte partide am vazut doar speculatii aruncate pe surse, pe care nu vreau sa le comentez. PNL nu a facut nicio propunere, deci dati-mi voie sa merg cu mandatul pe care il am.”, a spus Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Biroul Executiv al PNL a decis: „Dacă USR nu va face o majoritate în discuţiile cu PSD şi AUR, PNL va demara discuţiile pentru a forma un guvern cu toate partidele responsabile, excluzând AUR”