Dacian Cioloş, despre asocierea USR cu AUR: „E cum era în 2016, Cioloş e fiul lui Soros”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a vorbit despre acuzaţia pe care PNL o aduce USR-ului de când partidul lui Cioloş a votat, alături de PSD şi AUR, pentru moţiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul Cîţu.

13 oct. 2021, 09:55
Dacian Cioloş, despre asocierea USR cu AUR: „E cum era în 2016, Cioloş e fiul lui Soros”

Cioloş aseamănă acuzaţia că USR ar fi aliatul AUR cu zvonurile apărute pe reţelele sociale în 2016, când Dacian Cioloş a condus primul guvern tehnocrat al României, conform cărora actualul lider al USR af fi fiul celebrului om de afaceri George Soros.

”Știți cum e asta, noi în parteneriat cu AUR. E cum era în 2016, Cioloș e fiul lui Soros. Unora le place să lipească etichete și să se amuze cu ele.”, a spus Dacian Cioloș marţi seară la B1 TV.

O primă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş cu Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian ar urma să aibă loc miercuri, pentru discuţii privind formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare. Pentru PNL, potrivit informaţiilor din şedinţa de marţi seară a conducerii partidului, discuţia s-ar putea limita la a recomanda din nou USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură.

Citeşte şi: Dan Barna: Dacă PNL și UDMR nu se bagă, USR va face singur Guvernul

Şi liderul UDMR Kelemen Hunor are o problemă legată de contribuţia USR la căderea Guvernului Cîţu, considerând necesare mai întâi explicaţii din partea USR. Deşi Dacian Cioloş şi-a anunţat intenţia de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, el nu a exclus nici varianta Guvernului minoritar.

Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost mult mai tranşant, anunţând că, dacă foştii parteneri de guvernare vor dori să negocieze refacerea coaliţiei, o concluzie a negocierilor ar putea fi prezentată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, iar în caz contrar un guvern format exclusiv din membri USR poate fi pregătit inclusiv la finalul acestei săptămâni.

Citeşte şi: Ludovic Orban demisionează miercuri de la conducerea Camerei Deputaţilor. PNL ar putea pierde postul