Dacian Cioloş, despre candidatul comun la Primăria Capitalei. „Ar fi fost bine ca anunţul să fi fost făcut împreună”

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, susţine că semnalul dat de liderul liberal Ludovic Orban pentru susţinerea unui candidat la Primăria Capitalei este unul important, dar crede că "ar fi fost bine ca anunţul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianţa USR PLUS, PNL, PMP".

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 11:24
Dacian Cioloş, despre candidatul comun la Primăria Capitalei. „Ar fi fost bine ca anunţul să fi fost făcut împreună”

Europarlamentarul a precizat că „scopul e bun, mijloacele ar putea să fie mult îmbunătăţite”.

„Politica este despre oameni, nu despre partide. Este despre ceea ce putem face pentru cei care ne votează şi ne dau responsabilitatea de a munci în interesul lor. Alegerile pentru Primăria Bucureşti sunt despre bucureşteni, despre dreptul lor de a trăi într-o capitală europeană, modernă, curată, cu o administraţie care lucrează pentru ei. Mi-ar fi plăcut ca Nicuşor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu şi despre susţinerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, aşa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunţul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianţa USR PLUS, PNL, PMP şi mişcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înţeleg tentaţia unei „lovituri” de imagine şi calculele politice din spatele ei. O „lovitură” de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban”, a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Cioloş arată că „scopul nu scuză mijloacele, mai ales atunci când oamenii vor o construcţie bazată pe sinceritate”.

„Vrem să promovăm oameni noi şi curaţi în politică, dar, dacă îi împingem în faţă folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare în societate, ne mai compromitem pentru câteva decenii. Scopul nu scuză mijloacele, mai ales atunci când oamenii vor o construcţie bazată pe sinceritate. Degeaba aducem oameni noi în politică dacă îi împingem să înghită năravuri ale vechii politici, care au adus România acolo unde e acum. Dincolo de asta, însă, rămân neclintit în convingerea că forţele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea. E important semnalul dat de Ludovic Orban în această direcţie. Scopul e bun, mijloacele ar putea să fie mult îmbunătăţite. Ca să redăm încrederea bucureştenilor în puterea votului lor este esenţial să construim această încredere între noi”, precizează liderul PLUS.

Dacian Cioloş a precizat că va crede „în deschiderea recentă a PNL dacă va renunţa să racoleze pesedişti, aldişti şi alţi politicieni compromişi prin faptele lor, inamici ai democraţiei”, din cauza cărora s-a ieşit în stradă în ultimii ani.

„Dincolo de numele unui candidat sau altul, este esenţial să demonstrăm oamenilor că acel candidat vine cu un plan coerent, cu o echipă, cu proiecte, cu soluţii, astfel încât să reuşească să transforme Bucureştiul într-un oraş în care să-ţi fie drag să trăieşti. Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un asemenea plan şi o echipă competentă care să îl poată implementa. Orice înţelegere trebuie să păstreze acest proiect şi oamenii care i s-au alăturat”, conchis preşedintele PLUS.

Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Primăria Capitaleiloading...