Dacian Cioloş, despre revenirea USR-PLUS la guvernare: „Ne târguim pe posturi?! Nu sunt adeptul datului cu barda!” Ce spune de suspendarea lui Iohannis

Copreşedintele USR-PLUS vrea să revină la guvernare, dar cere un ”premier predictibil, un calendar pe reforme și o repartiție a portofoliilor"

19 sept. 2021, 11:32
Dacian Cioloş, despre revenirea USR-PLUS la guvernare: „Ne târguim pe posturi?! Nu sunt adeptul datului cu barda!” Ce spune de suspendarea lui Iohannis

Copreședintele USRPLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică, în cadrul emisiunii ”Insider politic” de la Prima TV, că din punctul său de vedere partidul ar trebui să se întoarcă la guvernare, însă a precizat că se poate face asta doar în anumite condiții. ”Suntem pregătiți pentru orice scenariu, evident. Am spus că nu ne agățăm de funcții, suntem pregătiți pentru orice variantă. Eu personal susțin ideea de a încerca totuși menținerea la guvernare. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii am înțeles că există deschidere să continuăm discuțiile”, a spus Cioloș.

Europarlamentarul a spus că este exlusă varianta continuării coaliției cu Florin Cîțu, premier. ”Nu, nu există această variantă, pentru că avem noi un fix. Am încercat de două ori, de ce să mai încercăm o dată? (…) V-am dat exemplu, nu noi suntem impredictibili, nu noi am luat decizii intempestive, nu noi am dat afară doi miniștri”, a spus Cioloș. ”Noi vrem o coaliție predictibilă și dacă ne întoarcem la guvernare, în mod cert ar trebui să negociem un calendar ferm de reforme”, a mai punctat Dacian Cioloş.

Florin Cîţu a ajuns în Vama Veche. Cum se relaxează premierul la mare VIDEO

Copreședintele USR PLUS i-a răspuns și liberalului Rareș Bogdan, care a solicitat, în eventuala reîntoarcerii USRPLUS la guvernare, o renegociere a posturilor de miniștri între partide. ”Eu îi spun lui Rareș Bogdan că nu renunțăm la reforma pensiilor speciale, la desființarea secției speciale (…), de aici plecăm. Nu intrăm în coaliție pentru funcții. (…) Noi ne dorim ministere de unde să facem reforme pe care le-am promis, la care ne-am angajat încă din campanie. Dacă ne apucăm să ne târguim pe posturi, asta înseamnă că deblocăm discuțiile din coaliție?”, a întrebat Cioloș.

Sorin Oprescu, internat cu coronavirus, deşi este vaccinat cu doză completă

El a precizat exact condițiile pe care liberalii trebuie să le respecte pentru ca USR PLUS să se reîntoarcă la guvernare: ”premier predictibil, un calendar pe reforme și o repartiție a portofoliilor, care să ne permită și nouă posibilitatea de a face reformele propuse”.

Întrebat de ce nu s-a dus la consultările de la Cotroceni, Dacian Cioloş a ţinut să precizeze că nu se pune problema organizării unui referendum pentru suspendarea președintelui Iohannis.


loading...