Dacian Cioloș, despre varianta Florin Cîţu premier: Asta este o glumă

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat că PNL trebuie să aleagă și că USR va intra la negocieri doar după ce liberalii vor spune foarte clar că vor refacerea coaliției. Întrebat dacă ar accepta o variantă cu Florin Cîțu premier, Cioloș a răspuns: "Asta e o glumă".

04 nov. 2021, 13:21
Dacian Cioloș, despre varianta Florin Cîţu premier: Asta este o glumă

USR nu vrea să facă parte dintr-un guvern condus de Florin Cîţu. Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat la Digi 24 că „PNL trebuie să aleagă”: Guvern cu USR sau cu PSD.

„PNL are ce întâlniri vrea, nu asta e problema noastră. Noi vrem să știm cât mai repede ce decide. Discuții tot au, se tot plimbă dintr-o parte în altă, e important că PNL să își asume o decizie foarte clară, ei știu care sunt așteptările noastre.

PNL trebuie să aleagă, USR a fost foarte clar în așteptări – reforme, buget clar și realist și un mod de funcționare a coaliției foarte clar definit.

Vom intră la negocieri doar după ce PNL va fi foarte clar că vrea refacerea coaliției. Câtă vreme ezită și tot mai discută și cu PSD, și cu noi, o să-i lăsăm să discute cu PSD cât vor. Când vor să vină la noi, să vină”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi 24.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, înaintea negocierilor PNL – PSD. „Suntem optimişti. Vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni”

Întrebat dacă, în cazul în care se va decide refacerea coaliției, USR ar acceptă propunerea că Florin Cîțu să fie premier, Dacian Cioloș a răspuns: „Asta e o glumă, să terminăm cu lucrurile astea. Tot aud discuțiile astea, să încheiem acest subiect care din punctul nostru de vedere e încheiat. Să discutăm de lucruri serioase, program de guvernare, cum va funcționa coaliția”.

Citeşte şi: Alfred Simonis, încrezător că PSD va intra la guvernare. „Coaliția PNL – USR – UDMR nu are șanse. Suntem îndreptățiți politic”