Dacian Cioloş, după intrarea lui Mihai Chirica în PNL pentru a candida la Primăria Iaşi. „De ce nu l-au adus pe domnul Dragnea?”

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a criticat decizia liberalilor de a-l primi în partid pe Mihai Chirica pentru o eventuală candidatură la Primăria Iaşi din partea PNL. Europarlamentarul a dat de înţeles că alianţa USR-Plus nu l-a susţinut pe actualul edil ieşean care a fost suspendat din toate funcţiile din PSD şi i-a întrebat pe liderii liberali "de ce nu l-au adus pe domnul Dragnea".

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 13:43
Dacian Cioloş, după intrarea lui Mihai Chirica în PNL pentru a candida la Primăria Iaşi. „De ce nu l-au adus pe domnul Dragnea?”

Într-un interviu acordat Libertatea, Dacian Cioloş a vorbit despre intrarea primarului Iaşului Mihai Chirica în PNL şi despre o eventuală candidatură a acestuia pentru un nou mandat la Primăria Iaşi. 

„Suntem departe în alianța USR-Plus ca să fim acuzați că susținem PNL-ul. Nu noi l-am invitat pe domnul Chirică, la Iași. De ce nu l-au adus pe domnul Dragnea, că are mai multe șanse? Asta le dorim noi cetățenilor, să luăm pe cineva de la PSD? Ce a făcut concret pentru cetățeni? Asta vor decide ieșenii, dar vor avea alternativă pentru că USR -Plus va avea candidat acolo”, a afirmat Dacian Cioloş, pentru sursa citată.

Ludovic Orban a declarat, referitor la intrarea lui Mihai Chirică în PNL, că acesta nu mai are nicio legătură cu PSD de cel puțin trei ani și a devenit opozantul lui Liviu Dragnea de când a protestat față de celebra OUG 13 privind legile justiției.

„Dl. Chirica, din momentul în care PSD a adoptat OUG 13, a devenit opozantul lui Dragnea. Nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani de zile dacă nu și mai mult”, a declarat președintele PNL.

Citeşte şi: Orban, prima reacţie despre intrarea lui Mihai Chirica în PNL şi eventuala candidatură a acestuia la Primăria Iaşi

Un consilier local al PNL Iaşi adresează o scrisoare deschisă conducerii partidului, în care cere explicaţii pentru venirea primarului Mihai Chirica în PNL, în condiţiile în care edilul a blocat timp de patru ani orice iniţiativă a liberalilor.

Citeşte şi: Scandal uriaş în PNL. Liberalii din Iaşi cer explicaţii pentru primirea lui Mihai Chirica în partid

Ulterior, Ludovic Orban le-a transmis, luni, liberalilor că cei care mai critică deciziile partidului cu privire la anumite candidaturi pentru locale, vor fi dați afară din PNL, potrivit Digi24.ro.

Citeşte şi: Orban îşi ameninţă proprii oameni după intrarea lui Chirica în PNL: Cine mai critică în afara partidului, zboară!