Dacian Cioloş îi consolează pe secretarii de stat demişi: „Sunteţi victimele unui premier care abuzează de funcţie!”

Dacian Cioloș le-a transmis miercuri seară secretarilor de stat demiși de premierul Florin Cîțu că nu au făcut nimic greșit.

09 sept. 2021, 09:22
Dacian Cioloş îi consolează pe secretarii de stat demişi: „Sunteţi victimele unui premier care abuzează de funcţie!”

Dacian Cioloş îi consolează pe secretarii de stat demişi. Copreședinte USR-PLUS a adăugat că secretarii sunt ”victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție” în care a ajuns și cu ajutorul voturilor lor.

Dacian Cioloş îi consolează pe secretarii de stat demişi: „Sunteţi victimele unui premier care abuzează de funcţie!”

”Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru.

Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor.”, le-a transmis Dacian Cioloș secretarilor de stat USR PLUS, demiși din Guvern.

Citeşte şi: Dacian Cioloş cere căderea coaliţiei, după ce în urmă cu câteva zile spunea „Nu ieşim de la guvernare, muriţi cu noi de gât”. Primele declaraţii după remanierea lui Stelian Ion
 

Florin Cîțu a anunțat miercuri seară, la Digi 24, demiterea secretarilor de stat USR PLUS, rămași în guvern după retragerea vicepremierului Dan Barna și a miniștrilor din această formațiune. Potrivit News.ro, este vorba despre 26 de secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că nu știu ce interese vor resprezenta acolo. (…) Nu poți să fii alături de PSD și de AUR și să crezi că ești și într-un minister unde poți să influențezi negativ activitatea oamenilor”, și-a argumentat Florin Cîțu decizia, făcând referire la moțiunea de cenzură împotriva guvernului, semnată de USR PLUS și AUR.

Citeşte şi: Dacian Cioloş îşi desfiinţează partenerii de guvernare. „Ce face PNL acum e o şicanare. Nu e vorba de o colaborare între noi și AUR. E praf aruncat în ochii publicului”