Dacian Cioloş îl spulberă pe Cîţu: A insistat să coordoneze el campania de vaccinare şi vedem unde suntem azi / A folosit banii statului ca să fie ales la Congresul PNL

Dacian Cioloş lansează un nou atac la adresa lui Florin Cîţu, despre care spune că e direct responsabil de eşecul campaniei de vaccinare anti-Covid.

28 sept. 2021, 22:16
Dacian Cioloş îl spulberă pe Cîţu: A insistat să coordoneze el campania de vaccinare şi vedem unde suntem azi / A folosit banii statului ca să fie ales la Congresul PNL

Dacian

Cioloș a amintit că, la începutul anului, Florin Cîțu a refuzat ca Ministerul Sănătății, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu (USR PLUS), să se ocupe de campania de imunizare. Premierul chiar a și respins mai multe idei privind o campanie de informare.

„Asta e impresia noastră acum, că totul se învârte în jurul unui om, în jurul lui Florin Cîțu. Pare că PNL e gata să se arunce în groapă doar ca să salveze un om.

Premierul Cîțu a folosit Guvernul ca să-și rezolve problemele și a fost în stare să arunce afară de la guvernare USR PLUS, să dea afară un ministru, în ciuda discuțiilor pe care le-am avut noi în coaliție, doar ca să-și rezolve problemele. Noi vrem să fim partea unui Guvern care lucrează într-o coaliție, nu care e subordonat unui om.

Ce a realizat Cîțu de cât e el premier? Campania de vaccinare și-a asumat-o de la început. Noi i-am propus să lase vaccinarea Ministerului Sănătății, după ce s-a instalat noul Guvern, că era în coordonarea directă a premierului pe vremea Guvernului PNL. Cîțu a vrut el să-și asume în subordine directă campania de vaccinare. Vedem unde suntem azi: caută vinovați și în loc să se uite în propria curte…

Cu toate că el și-a dorit asta de la început, să aibă campania de vaccinare în coordonare directă. Vlad Voiculescu a prezentat chiar câteva idei pe care i le-a propus premierului și premierul le-a refuzat, că el era coordonatorul campaniei de vaccinare. Vedem azi unde suntem cu valul 4, în halul în care e”, a declarat Dacian Cioloș, pentru B1 TV.

Dacian Cioloş a mai precizat că USR PLUS a fost singurul partid care şi-a asumat o campanie pro-vaccinare de acum câteva luni.

„Al doilea lucru pe care l-a făcut în acest guvern a fost să folosească banii statului ca să fie ales la congresul PNL, cu acel PNDL 3 pentru care a fost în stare să arunce afară din Guvern USR PLUS, să treacă acel PNDL 3. Sunt 10 miliarde angajate în numele României ca să-și rezolve problema în partid

Al treilea lucru: văd că acum semnează PNRR, care a fost pregătit de ministrul Ghinea și de ceilalți miniștri din Guvern și și-l arogă dânsul.

Campania de vaccinare a dus-o în gard, PNDL 3, banii statului cu care și-a cumpărat funcția în partid și PNRR, pe care l-a semnat pe munca altora”, a mai spus Dacian Cioloș.