Guvernul explică de ce a plecat Florin Cîţu din conferinţa de presă: „A considerat că afirmaţiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnalişti”

Florin Cîţu a plecat marţi seara din conferinţa de presă, la doar trei minute de când începuse. Guvernul României a făcut precizări privind decizia premierului.

28 sept. 2021, 18:39
Guvernul explică de ce a plecat Florin Cîţu din conferinţa de presă: „A considerat că afirmaţiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnalişti”

Guvernul a transmis că Florin Cîţu „a întrerupt declarația de presă considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști”.

Precizările Guvernului:

„Facem precizarea că premierul Florin Cîțu a întrerupt declarația de presă desfășurată la Palatul Parlamentului considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști.

Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora, arătând ca de fiecare dată deschidere față de reprezentanții mass-media”.

Florin Cîţu, mesaj tranşant către USR PLUS: „Vom trage linie”

Florin Cîţu a condus marţi, în calitate de preşedinte PNL, prima şedinţă a conducerii partidului. Premierul a anunţat că liberalii vor negocia în Parlament pentru respingerea moțiunii de cenzură a PSD. De asemenea, Cîţu îi așteaptă în continuare pe cei de la USR PLUS să se întoarcă în coaliţie, dar acest lucru nu poate fi posibil fără anumite condiţii ferme.

„PNL şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă şi nu dă înapoi. În continuare PNL rămâne ferm în spatele preşedintelui şi premierului. Nu e niciun fel de discuţie aici.

În al treilea rând, îi aşteptăm pe partenerii de la USR să discutăm şi să mergem cu această coaliţie mai departe. Dar vom trage linie în momentul în care cei de USR vor vota o moţiune alături de PSD, PNL nu va mai negocia cu USR”, a declarat Florin Cîţu, noul preşedinte al PNL.

Întrebat cum va proceda dacă parlamentarii USR PLUS votează moţiunea PSD, Florin Cîţu a precizat că PNL „rămâne deschis” negocierilor.

„Rămânem deschişi colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moţiune împotriva Guvernului. Decizia PNL este de a rămâne deschişi unei discuţii cu cei de la USR în această perioadă”, a punctat Cîţu.