Dacian Cioloş încă mai speră să devină preşedintele României: „Nu exclud, e o decizie pe care o voi lua împreună cu colegii de partid”

Fondatorul formaţiunii REPER, europarlamentarul Dacian Cioloş, a declarat, la Iaşi, că nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale, dar că decizia va depinde de starea de spirit din România şi de ceea ce aşteaptă românii de la viitorul preşedinte.

24 feb. 2023, 17:38
Dacian Cioloş încă mai speră să devină preşedintele României: „Nu exclud, e o decizie pe care o voi lua împreună cu colegii de partid”

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Iaşi, dacă va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Dacian Cioloş a afirmat că nu exclude această posibilitate, dar că decizia o va lua împreună cu colegii de partid.

”Nu exclud, doar că asta e o decizie pe care o voi lua şi împreună cu colegii şi în funcţie de care va fi starea de spirit şi care va fi profilul preşedintelui pe care oamenii îl vor aştepta în 2024. Dincolo de o candidatură din asta, aşa, doar ca să fii vizibil, eu nu am nevoie să candidez la preşedinţie doar ca să îmi crească notorietatea. Dacă voi candida voi lua foarte în serios o astfel de candidatură şi voi lua în serios şi aşteptările oamenilor. O candidatură la preşedinţie nu poate fi doar o ambiţie personală a unui politician, ci trebuie să răspundă la o nevoie, la o aşteptare. La începutul anului viitor voi lua decizia împreună cu colegii”, a precizat Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Mesajul lui Marcel Ciolacu la un an de la declanşarea războiului din Ucraina: „Am văzut răspunsul comun al lumii libere şi democratice în faţa agresiunii unui tiran nebun”

Cât priveşte strategia REPER pentru alegerile de anul viitor, Dacian Cioloş a declarat că se va hotărî în partid la care scrutin se va merge separat şi la care alegeri REPER va fi ”eventual în parteneriat” cu alte formaţiuni.

”Urmează foarte curând un nou congres în care va fi aleasă conducerea partidului, între timp se organizează filialele locale. Apoi vom începe şi discuţiile legate de strategie. E clar că vom avea candidaţi, dar în ce fel vom merge, la care alegeri vom merge singuri, la care eventual în parteneriat, asta o va decide partidul. Eu m-am implicat mai puţin în conducerea executivă, dar ajut partidul. Nu voi candida la şefia partidului”, a adăugat europarlamentarul Dacian Cioloş, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, sătul de „politica pumnului în gură”: „Naraţiuni servite propagandei pentru a fi livrate credulilor”