Victor Ciutacu, sătul de „politica pumnului în gură”: „Naraţiuni servite propagandei pentru a fi livrate credulilor”

Moderatorul emisiunii Punctul Culminant, de la România TV, Victor Ciutacu, a intervenit în scandalul adâncirii Canalului Bâstroe de către autorităţile ucrainene, proces care, spun politicienii români, ar duce la distrugerea biosferei din Delta Dunării.

23 feb. 2023, 18:40
Victor Ciutacu, sătul de „politica pumnului în gură”: „Naraţiuni servite propagandei pentru a fi livrate credulilor”

Victor Ciutacu a prezentat joi seară o emisiune maraton pe tema scandalului Bâstroe, la care a luat parte, printre alţii, şi preşedintele AUR George Simion, care în aceeaşi dimineaţă se deplasase la faţa locului, pentru a constata ce lucrări se fac pe partea ucraineană şi pentru a discuta cu localnicii despre efectele acestora.

Pe lângă documentele prezentate în cadrul emisiunii, din care reiese că autorităţile române ar fi transmis clar omologilor ucraineni, încă din august 2022, că nu sunt de acord cu lucrările de adâncire a Canalului Bâstroe, Victor Ciutacu a tras şi câteva concluzii legate de propaganda menită să ascundă efectele acestor lucrări asupra Deltei Dunării, patrimoniu UNESCO.

„Ultimele (în ordine cronologică) „narațiuni” servite propagandei pentru a fi livrate credulilor:

– nu au ce Deltă să mai distrugă ucrainenii, am făcut-o noi deja

– cândva, aproape în preistorie, Bîstroe avea chiar 8 metri adâncime, s-a colmatat cu vremea, iar pe vecini i-a apucat hărnicia decolmatării taman la vreme de război

Citeşte şi: Se adânceşte războiul declaraţiilor în cazul Bâstroe! Sorin Grindeanu anunţă 3 nave la Galaţi pregătite să masoare adâncimea apei pe canalele navigabile! Minsterul Transporturilor din Ucraina îl critică pentru ca n-a răspuns notificării trimise încă din august 2022!

– ce-o fi în sufletul bieților refugiați într-o țară care le înjură guvernul că a dat iama-n Deltă

Astea-s menite să le facă uitate pe precedentele

– nimeni nu draghează, i se pare lui Grindeanu că au ajuns la 6,5 metri

– să vină specialiștii să măsoare și să se pronunțe

Și rămâne constanta

– cine zice nasoale despre Zelensky e putinist, ativaccinist, membru al coaliției pentru familie și mistic-religios”, a scris Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Maia Sandu, discurs istoric în România, la Palatul Cotroceni: „Sângele apă nu se face! Rep. Moldova e singura țară din lume cu doi miniștri de Externe”