Dacian Cioloş jubilează după aprobarea PNRR de către Comisia Europeană. „USR PLUS are tot dreptul să fie mândru”

Europarlamentarul Dacian Cioloş consideră că USR PLUS, partidul pe care-l conduce alături de Dan Barna, are "tot dreptul să fie mândru", după ce Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost aprobat de Comisia Europeană. Mai mult, fostul premier îi transmite un mesaj tranşant noului preşedinte al PNL: "să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu" pentru că "trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare".

27 sept. 2021, 22:31
Dacian Cioloş jubilează după aprobarea PNRR de către Comisia Europeană. „USR PLUS are tot dreptul să fie mândru”

Dacian Cioloş a reacţionat, luni seara, ca urmare a vizitei efectuate de Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, prin care a dat undă verde PNRR-ului României. Cu acest prilej, europarlamentarul i-a lăudat pe politicienii USR PLUS care au lucrat la elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României în valoare de 29,2 miliarde de euro, pentru investiții și reforme.

„USR PLUS are tot dreptul să fie mândru, ca partid, pentru aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Am dovedit, ca partid, că atunci când avem în față un obiectiv uriaș suntem în stare să-l ducem la bun sfârșit nu doar onorabil, dar și remarcabil. Doi oameni merită felicitări în mod special.

Primul e Cristian Ghinea, care a muncit ca nimeni altul la acest proiect și este artizanul formei finale a PNRR-ului României. Al doilea este Dragoș Pîslaru, care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European și care, ca urmare a efortului său, a devenit unul dintre cei mai performanți europarlamentari. Pentru USR PLUS, este o dovadă mai mult decât relevantă despre forța acestui partid care poate să performeze la orice nivel își propune să o facă”, a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: USR-PLUS ameninţă cu altă moţiune: „PSD îi ține spatele premierului Cîțu în mod rușinos”

Dacian Cioloş, semnal de alarmă pentru PNL. „Întâlnirea cu Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier”

„PNRR înseamnă și o uriașă muncă de echipă, un exercițiu de planificare nu numai a fondurilor și investițiilor, dar mai ales a reformelor necesare pentru modernizarea României, o mobilizare extraordinară care a implicat ministere diferite, sute de oameni din administrația publică centrală și locală, din societatea civilă și din mediul afaceri.

Întâlnirea de parafare cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier. Dar meritele pentru această performanță sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă”, a mai precizat fostul premier.

Cu toate că USR PLUS s-a retras din coaliţia de guvernare şi a iniţiat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, Dacian Cioloş a subliniat că „trebuie să ne concentrăm rapid pe implementarea” PNRR, transmiţând şi un mesaj tranşant către noua conducere PNL.

„Dincolo de acest moment, trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare – sunt acolo zeci de investiții majore, reforme – unele cheie susținute de USR PLUS, care au făcut parte din programul nostru de guvernare – care fără USR PLUS în guvern au puține șanse de a fi concretizate.

Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, acum, că au trecut alegerile în PNL, este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu. Ar fi un început bun. Avem treabă”, a conchis Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Comisia Europeană a aprobat Planul de Redresare și Reziliență al României în valoare de 29,2 miliarde de euro, pentru investiții și reforme. Klaus Iohannis: „Avem o responsabilitate uriaşă”