Dacian Cioloş, la un pas de demisie. Conducerea USR i-a respins la vot propunerile de reformă

Biroul Național al USR a respins la vot propunerile de reformă făcute de Dacian Cioloş. Preşedintele partidului e aşteptat să-şi dea demisia în cursul zilei.

07 feb. 2022, 14:10
Dacian Cioloş, la un pas de demisie. Conducerea USR i-a respins la vot propunerile de reformă

Conducerea USR a respins cu scorul 14-11 proiectul de reforme și schimbări propus de Dacian Cioloș, au precizat surse politice, citate de G4Media.

Dacian Cioloș le-a spus colegilor că lua în cursul zilei o decizie dacă va demisiona sau nu.

În timpul şedinţei, Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a afirmat că nu va vota programul propus de Dacian Cioloş, catalogând propunerea președintelui USR drept ”lipsă de încredere în democrație”.

Citeşte şi: Florin Cîţu, consternat de campania PSD împotriva sa. „Mi se pare bizar să ataci cu bani de la partid preşedintele celuilalt partid care este în coaliţie”

Dacian Cioloş, la un pas de demisie. Ce a cerut conducerii USR

Care sunt cele schimbările cerute de Dacian Cioloș și respinse de majoritatea din Biroul Național al USR.

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și ministri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară
– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba mai ales de excluderea unor membri care nu au respectat statutul
– schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna. Dacian Cioloș vrea înlocuirea acestuia, deși în statutul partidului se arată că acesta e numit de o majoritate de două treimi din membrii Biroului Național

Biroul Național al USR, controlat de grupul pro-Dan Barna, s-a reunit luni în ședință de la ora 10, unde e așteptat votul cerut de Dacian Cioloș, președintele partidului, pentru programul său de reforme și schimbări profunde ale arhitecturii de putere.

Săptămâna trecută, Dacian Cioloş şi-a prezentat programul şi a ameninţat că demisionează de la conducerea partidului dacă programul nu va fi votat.

Programul introduce mai multe modificări ale modului de conducere care ar duce la o control sporit pentru Dacian Cioloș.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți , că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Cioloș, conform înregistrărilor din ședință.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, chemată la Parchet în dosarele privind scandalul cu jurnaliştii din Italia: „Mi-a fost mie teamă de ceva?”