Dacian Cioloș NU a fost anunțat de decizia lui Cîțu de a-l revoca în funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu

Se pare că decizia lui Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a căzut ca un fulger pentru partidul care îl susține.

14 apr. 2021, 11:39
Dacian Cioloș NU a fost anunțat de decizia lui Cîțu de a-l revoca în funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu

Dacian Cioloș NU a fost anunțat de decizia lui Cîțu. De altfel, surse politice susțin că Dacian Cioloș nici nu a fost anunțat de intenția șefului Executivului de a-l revoca pe Voiculescu din funcție.

Dacian Cioloș NU a fost anunțat de decizia lui Cîțu de a-l revoca în funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu

„Dacian Cioloș nu a fost informat de premierul Florin Cîțu de intenția de a-l revoca pe Vlad (Voiculescu – n.r.) din funcția de ministru al Sănătății”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PLUS.

Potrivit surselor citate, liderul USR, dan Barna, nu a fost informat în privința subiectului înainte de a fi convocat la discuția cu premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu anunță că miercuri i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîțu, interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Citește și: USR-PLUS ia în calcul ieşirea de la guvernare: „E un act de agresiune a premierului în coaliție”. Cioloş nu a fost informat
Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, s-a opus însă acestei eventuale demiteri.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Citește și: OFICIAL: Vlad Voiculescu DEMIS de premierul Florin Cîţu. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătăţii