Dacian Cioloş nu crede că Nelu Tătaru ar fi trebuit să demisioneze după tragedia de la Piatra Neamţ

Fostul premier Dacian Cioloş a participat la o conferinţă de presă la Târgovişte, acolo unde a fost întrebat dacă, după părerea sa, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru ar fi trebuit să-şi prezinte demisia, după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ.

RomaniaTV.net
20 nov. 2020, 17:13
Dacian Cioloş nu crede că Nelu Tătaru ar fi trebuit să demisioneze după tragedia de la Piatra Neamţ

Dacian Cioloş a spus că nu crede că demisia ministrului ar fi rezolvat problema, care este una sistemică şi pe care, spune fostul prim ministru, cetăţenii o pot rezolva democratic, prin vot.

„Nu ştiu dacă cu o lună înainte de alegeri demisia unui ministru rezolvă o problemă, care e problemă structurală de comportament şi de mentalitate. Semnalul moral trebuie să îl dea cetăţenii prin votul de peste mai puţin de o lună. Acolo se schimbă lucrurile. Că altfel ar fi chiar simplu să îşi dea demisia un ministru, care nici măcar nu a numit directorul respectiv acolo, că a fost numit de preşedintele Consiliului Judeţean, că managementul spitalelor prin lege este la Consiliul Judeţean, are şi ministrul partea lui de vină, are şi Guvernul partea lui de vină”, a afirmat Cioloş, potrivit News.ro.

Dacian Cioloş îndeamnă românii să-şi exprime părerea despre guvernarea liberală prin vot

El a mai fost întrebat în conferinţa de presă susţinută la Târgovişte dacă este mulţumit de guvernarea liberală şi dacă după 6 decembrie intră la guvernare alături de liberali.

“Nu are nicio legătură faptul că vom intra sau nu după alegeri într-un guvern cu PNL-ul, nu are legătură cu mulţumirea sau nemulţumirea de felul cum se guvernează acuma. Vă spun din start că voi vota cu USR-Plus. Deci cât sunt de mulţumiţi sau nu de guvernarea PNL vor decide cetăţenii şi alegătorii. Sunt multe lucruri pe care le-aş fi făcut altfel, dar acum nu ce cred eu personal despre PNL contează. Sunt lucruri care au fost făcute, sunt multe lucruri şi angajamente ale guvernului actual luate acum un an… chiar eu am prezentat în urmă cu vreo săptămână şi ceva vreo opt, nouă angajamente pe baza cărora USR a susţinut, a votat acest Guvern în Parlament şi USR-Plus l-a susţinut care nu au fost îndeplinite. Sigur există scuze pentru unele dintre ele, că nu a fost majoritate şamd”, a explicat Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Da, aş accepta poziţia de prim-ministru, de aceea sunt prezent în această campanie”

Dacian Cioloș exclude intrarea la guvernare cu PSD

„Noi, dacă intrăm la guvernare, o facem ca să schimbăm nişte lucruri în bine în ţara asta. Ăsta este obiectivul şi de aici vom începe orice discuţie pentru o coaliţie la guvernare din care în niciun caz PSD nu poate să facă parte. Deci, nu vom intra în guvernare cu PSD sub nicio formă în următorii 4 ani. Nu cred că e cazul să detaliez, să explic de ce. PSD are nevoie de o reformă, dar ei trebuie să ştie mai bine lucrul acesta”, a spus Cioloş într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro. El a arătat că premierul care va fi nominalizat după alegeri trebuie să fie reprezentantiv pentru coaliţia de guvernare.

„De aici începând, cu oameni şi cu partide care vor respecta obiectivele pe care le avem şi noi (…) vom negocia un program de guvernare şi apoi evident se va constitui Guvernul. Premierul, aşa cum spune Constituţia României, îl desemnează, îl nominalizează preşedintele României şi evident că premierul va trebui să fie reprezentativ pentru coaliţia care se va face, în cazul în care nu va fi un partid care să câştige singur alegerile”, a precizat Dacian Cioloş.


loading...