Dacian Cioloș: Nu susținem un guvern minoritar, atâta vreme cât există posibilitatea unui guvern cu puteri depline din care să facem parte

Dacian Cioloș a spus clar și răspicat, înaintea consultărilor cu Klaus Iohannis, că USR nu susține un guvern minoritar PNL - UDMR, ci e dispus că refacă coaliția cu un alt premier în afară de Cîțu.

21 oct. 2021, 11:32
Dacian Cioloș: Nu susținem un guvern minoritar, atâta vreme cât există posibilitatea unui guvern cu puteri depline din care să facem parte

Nicolae Ciucă ar fi propunerea PNL pentru funcția de premier. Potrivit unor surse, Nelu Tătaru ar fi propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății, Sorin Cîmpeanu la Sănătate, Lucian Bode la Ministerul de Interne.

„Vrem obiective clare care să scoată România din criză. Asta presupune onestitate din partea celorlalți parteneri. Așteptăm consultările cu domnul Iohannis. USR e gata să meargă la masa discuțiilor cu soluții pe masă”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a spus clar și răspicat, înaintea consultărilor cu Klaus Iohannis, că USR nu susține un guvern minoritar PNL – UDMR, ci e dispus că refacă coaliția cu un alt premier în afară de Cîțu.

Citiți și Au început consultările la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. PNL faţă în faţă cu preşedintele Iohannis

„Din punctul nostru de vedere e nevoie de un guvern cu putere deplină, nu un guvern minoritar. Dacă a trecut de Parlament înseamnă că a avut voturi de învestitură, alta e să ai un vot pentru a-ți pune planurile în aplicare. Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de guvern cu puteri depline, din care să facem parte.

Noi am spus că dacă PNL vine cu o altă propunere, în afară de Florin Cîțu, suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării.

Dacă există voință politică de a trece de această criză cu un guvern cu puteri depline noi, noi dintr-o astfel de majoritate ne dorim să facem parte”, a mai precizat Dacian Cioloș.

Jurnalist: „Ieri ați venit cu un guvern minoritar. Ați acuzat PNL că dacă nu votează e un partid iresponsabil. Dacă USR nu votează azi un guvern minoritar înseamnă că e și el un partid iresponsabil?”

Dacian Cioloș: „Cu o săptămână în urmă când noi am propus un premier, niciun alt partid nu a propus nimic. Noi nu am avut altă variantă. Noi ne-am asumat faptul că avem un guvern minoritar. Am spus foarte clar că suntem conștienți de faptul că va fi un guvern cu puteri limitate. Dar asta a fost doar pentru că nimeni nu și-a asumat. Acum e o altă situație. E posibilă refacerea coaliției PNL USR UDMR. Acum să vedem ce alege PNL. Poate vrea doar să facă un joc pentru a ajunge la alte obiective”.

Citiți și Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL. Va fi guvern minoritar PNL – UDMR, cu sprijin PSD