Dacian Cioloş, reacţie la presiunile asupra Rise Project: Culmea tupeului politic

Dacian Cioloş acuză presiunile care se fac asupra jurnaliştilor de la Rise Project pentru a-şi dezvălui sursele care au declanşat scandalul Valiza Tel Drum.

RomaniaTV.net
08 nov. 2018, 21:34
Dacian Cioloş, reacţie la presiunile asupra Rise Project: Culmea tupeului politic

„Culmea tupeului politic a atins o nouă limită. Un partid cu discurs anti-european se folosește de regulamentele europene pentru intimidarea jurnaliștilor de investigație care dezvăluie afacerile șefului de partid pitite într-o valiză.

Dacă amenințările ar fi venit de la câțiva acoliți fără minte din jurul lui Liviu Dragnea, puteam chiar să ne amuzăm. Însă notificarea trimisă jurnaliștilor de la RISE Project vine de la o instituție a statului, iar acest lucru este grav, o încercare de intimidare fără dubiu în care Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal abuzează de putere și s-a transformat în ghioaga unor politicieni.

Libertatea de exprimare și investigarea unor fapte în interes public legitim nu pot fi suprimate în România, oricâtă putere crede liderul PSD că are azi. 

Amenințările poate țin în interiorul propriului partid, însă România nu duce lipsă de oameni drepți care nu se sperie de un parvenit politic trecător. Felicitări jurnaliștilor Rise Project pentru hotărârea lor de a nu ceda în fața acestor presiuni concertate”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Rise Project a anunţat, joi, că a primit o notificare de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei legată de valiza cu documentele Tel Drum, publicaţia spunând că este ameninţată cu o amendă de 20 de milioane de euro. Întrebat joi despre această notificare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu ştie nimic.

Citeşte şi: Rise Project a primit o notificare de la ANSPDCP să divulge sursele din ancheta Tel Drum. Dragnea: Habar nu am despre acest demers