Dacian Cioloş, rezervat în privinţa subiectului „vaccinare”: „Eu m-am vaccinat, dar am evitat să vorbesc despre asta pentru că acest subiect a fost prea politizat”

Dacian Cioloş a mărturisit, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că, deşi s-a vaccinat, s-a ţinut departe de subiectul "vaccinare", întrucât acest subiect a fost politizat prea mult.

19 sept. 2021, 12:18
Dacian Cioloş, rezervat în privinţa subiectului „vaccinare”: „Eu m-am vaccinat, dar am evitat să vorbesc despre asta pentru că acest subiect a fost prea politizat”

Dacian Cioloş s-a vaccinat, deşi, neabordând multă vreme acest subiect, s-a creat impresia generală că ar fi antivaccinist. Copreşedintele USR-PLUS neagă, însă, vehement această speculaţie şi spune că motivul pentru care nu a făcut referire aproape niciodată la acest subiect este faptul că preferă să lase specialiştii în domeniul medical să vorbească.

Dacian Cioloş s-a vaccinat, dar nu vrea să vorbească despre acest lucru

Mă feresc să vorbesc despre acest subiect pentru că l-am politizat prea mult. Vorbim prea mult politic despre lucrurile astea, despre aşa ceva trebuie să vorbească cei care se pricep, care trebuie să vină cu argumente, pentru că este vorba despre sănătatea noastră.

Citeşte şi Dacian Cioloş este categoric: „Nu există nicio şansă să continuăm cu Florin Cîţu premier. Joacă poker cu Guvernul”

Politicienii dau impresia că se pricep la toate. Campania de vaccinare am imrpesia că a fost folosită politic. În loc să fie lăsată la Ministerul Sănătăţii, că acolo ai oameni cu expertiză, ea a fost dusă la premier.

Eu nu cred că dacă eu îndemn oamenii să se vaccineze, chiar o vor face. Eu personal m-am vaccinat, am trecut şi prin boală, am fost transparent cu lucrurile astea, dar sănătatea este o treabă serioasă despre care trebuie să vorbească specialiştii„, este de părere europarlamentarul Dacian Cioloş.

Citeste si Dacian Cioloş, despre revenirea USR-PLUS la guvernare: „Ne târguim pe posturi?! Nu sunt adeptul datului cu barda!” Ce spune de suspendarea lui Iohannis

Cioloş, categoric în privinţa revenirii la guvernare a USR-PLUS: „Nu există nicio şansă să continuăm cu Florin Cîţu premier”

Co-preşedintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, exclude posibilitatea întoarcerii USR PLUS la guvernare alături de PNL, cu Florin Cîţu prim ministru. „Nu există nicio şansă să continuăm guvernarea cu Florin Cîţu premier şi nu pentru că suntem râzgâiaţi, ci pentru că vrem un premier cu care să putem lucra, pur şi simplu. (…) Nu există această variantă, nu pentru că avem noi un fix cu Florin Cîţu ca persoană, ci pentru că am mai încercat deja de două ori, nu are sens să mai încercăm încă o dată.

Noi aşteptăm ca Florin Cîţu să fie, în sfârşit, serios şi să dea dovadă de maturitate şi să lase la o parte toate provocările acestea copilăreşti şi inutile. El ştie foarte bine, pentru că i-am spus-o clar, la ultima şedinţă de coaliţie, ce vrem noi de fapt de la această coaliţie. Vrem în primul rând reforme, nu amânarea lor, ci punerea lor în practică, nu declararea lor doar pe hârtie şi în programul de guvernare, ci vrem punerea lor în practică. Florin Cîţu a demonstrat că nu asta îl interesează, ci să câştige alegerile în PNL şi pentru asta a fost gata să subordoneze Guvernul intereselor lui electorale”, susţine liderul USR PLUS.