Dacian Cioloş: România a primit portofoliul Transporturi, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Riscăm să-l pierdem

România riscă să piardă portofoliul Transporturi, avertizează eurodeputatul Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European. El spune că nominalizarea României trebuie să îndeplinească criteriile de competenţă şi integritate.

01 oct. 2019, 11:43
Dacian Cioloş: România a primit portofoliul Transporturi, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Riscăm să-l pierdem

„Trebuie să o spunem foarte clar: ne aflăm într-un moment dificil în ceea ce privește desemnarea comisarului nostru european. După telenovela cu banii împrumutați și cu apartamentele Rovanei Plumb, riscăm să distrugem totul.

Vreau să mai explic o dată, poate înțelege și Viorica Dăncilă: România a primit un portofoliu foarte important în Comisia Europeană, cel al Transporturilor. L-a primit România, nu Guvernul PSD, nu doamna Dăncilă pe persoană fizică. Repartizarea acestui portofoliu n-a fost o întâmplare și nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziții antieuropene. Un rol important l-a avut votul românilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când au trimis la Bruxelles mulți oameni competenți, oameni care cred în valorile Uniunii Europene.

Și, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relații și influență ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenția în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă. Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene și integru. Condiții pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă și de care nu a ținut cont.

În cazul în care Dăncilă și PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede și pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacționat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Viorica Dăncilă nu merge la Cotroceni, unde a fost invitată de preşedintele Klaus Iohannis pentru consultări în privinţa noii propuneri de comisar european din partea României. Ea a anunţat că PSD va decide marţi în Comitetul Executiv Naţional cine va fi noua propunere pentru postul de comisar european. Viorica Dăncilă, liderul PSD, spune că nu este obligatoriu ca România să propună o femeie şi că Mihai Fifor „ar fi un candidat potrivit”.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră despre candidatul României pentru postul de comisar european