Dacian Cioloş şi ministrul Muncii au discutat despre proiectul legii salarizării unitare

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Muncii, Ana Costea, au discutat, luni, la Palatul Victoria, despre proiectul legii salarizării unitare.

28 mart. 2016, 09:14
Dacian Cioloş şi ministrul Muncii au discutat despre proiectul legii salarizării unitare

La întâlnirea de la Guven au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Premierul Dacian Cioloş afirma, duminică, că în această săptămână ar putea fi pus în dezbatere publică proiectul legii salarizării unitare, arătând că obiectivul actului normativ este eliminarea dezechilibrelor, în limitele bugetului.

Citeşte şi: Surse: Dacian Cioloş pregăteşte prima remaniere a guvernului tehnocrat. Care sunt miniştrii vizaţi

Ceea ce facem acum şi sper eu ca săptămâna viitoare să fim în măsură să punem în dezbatere publică un prim proiect de lege a salarizării unitare. Vedem acum marjele de creştere a bugetului salarizării pe care îl avem pe următorii patru ani şi cu acele marje obiectivul este să ducem salariile mai mici şi dezechilibrele salariilor mai mici în sus. Salariile care deja sunt mari în unele ministere nu le vom putea creşte. Nu vom putea creşte toate salariile, dar vom elimina cel puţin dezechilibrele în interiorul aceleaşi instituţii şi pe cât posibil şi între instituţii„, a spus Cioloş, într-un interviu difuzat duminică de Pro Tv.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre Legea salarizării unice. Cum vor fi acordate sporurile şi cine le va primi