Dacian Cioloş: „USR este în Opoziţie. Probabil există deja o înțelegere PNL-PSD”

Președintele USR, Dacian Cioloș, a vorbit, joi, după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat pentru a forma guvernul, despre decizia partidului pe care îl conduce.

21 oct. 2021, 16:23
Dacian Cioloş: „USR este în Opoziţie. Probabil există deja o înțelegere PNL-PSD”

Dacian Cioloş, președintele USR, reacționează dur la desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Cioloș afirmă că semnalul nu este deloc bun.

„Am luat act de decizia PNL și de susținerea PSD. USR n-a fost invitat la nici o discuție. Dacă vom fi invitați, vom da curs. Noi am venit zilele trecute cu o soluție. Am putea avea rapid un guvern, însă decizia e la PNL”, a spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș: Nu susținem un guvern minoritar, atâta vreme cât există posibilitatea unui guvern cu puteri depline din care să facem parte
„Evident că nu e un semnal deloc bun. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și am văzut rezultatul. Acum venim cu o propunere de premier… sigur, domnul Ciucă e în rezervă, dar e un fost militar, evident că nu suntem confortabil cu această propunere. Este o capitulare a politicului. Nu vedem de la PNL o asumare politică, ci vedem o asumare a unui om care vine din armată și care, evident, chiar dacă e civil, vine cu acest sentiment că iarăși trebuie să intervină armata. Este un semnal foarte prost pentru cetățeni”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă USR va fi în opoziția și dacă va vota Guvernul Ciucă, Cioloș a afirmat că, „în aceste condiții, evident că dacă USR nu este la guvernare, evident că este în opoziție”.

Vlad Voiculescu declanşează atacul împotriva lui Nicolae Ciucă. „E o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis”

„Nu știm ce să votăm deocamdată. Știm doar că există intenția de a forma un guvern minoritar, nu știm care este lista, care este programul. Nici nu mai contează cum votează USR, dacă PNL a anunțat că are susținere în Parlament și dacă PSD am înțeles că deja a anunțat că votează un guvern minoritar. Probabil există deja o înțelegere PNL-PSD, cu care se simt confortabil și unii și alții, deci nu se mai pune problema unei susțineri din partea USR. Vorbim despre instalarea unui guvern minoritar, despre a cărui instalare nu am fost consultați”, a mai declarat Cioloș.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier. Nicolae Ciucă, prezent şi el la Palatul Cotroceni, a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt. Şeful statului a semnat decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru.