Dacian Cioloş: „Viitorul nostru, al USR-PLUS, ori e împreună, ori nu mai e deloc”

Liderul PLUS Dacian Cioloş a explicat într-un interviu pentru Adevărul că a decis, împreună cu partenerii din USR, să grăbească procesul de fuziune. 

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 14:08
Dacian Cioloş: „Viitorul nostru, al USR-PLUS, ori e împreună, ori nu mai e deloc”

Cioloş susţine că stabilirea candidaţilor comuni la alegerile locale nu trebuie să plece de la raportul de 3 la 1 în favoarea USR, propus de Dan Barna, pentru că „algoritmii ăştia nu prea îşi au sensul când vrei să convingi electoratul”

Legat de fuziune, Cioloş a declarat că „am spus de mai multe luni că finalitatea acestei colaborări este o forţă politică comună, dar în condiţiile în care avem două rânduri de alegeri anul acesta, prioritatea noastră va fi focalizată pe pregătirea scrutinului. Oricum, procesul de fuziune n-are cum să se formalizeze înainte de viitoarele alegeri”.

De asemenea, întrebat dacă l-a deranjat raportul de 3 la 1 propus de Dan Barna, Cioloş a declarat că „nu se pune problema că m-a deranjat. Şi nu-i vorba de 3 la 1 sau 4 la 1 sau 3 la 2 şamd. Ci de modul de lucru ca atare. Noi am propus să găsim un mod de lucru în care să aducem oameni împreună, nu să punem pe unii împotriva celorlalţi”. 

După declaraţia „Dan Barna este o catastrofă pentru alianţă”, Cioloş a declarat că nu exită un risc sau poate chiar o catastrofă pentru viitorul alianţei, chiar dacă Barna va insista pentru acest sistem de 3 la 1. „Eu vă asigur că indiferent ce va propune PLUS sau USR, vom ieşi cu varianta care este acceptată de ambele părţi. Deci Dan Barna poate să propună orice crede de cuviinţă”, a spus Cioloş pentru Adevărul